Waterverbetering

Green Control

waterverbetering

Green Control

Volkomen biologisch, verwijdert veilig algen zonder algicide en zorgt voor waterverbetering.

Green Control is een volledig natuurlijk product om algen te bestrijden en de waterkwaliteit onder controle te houden. Green Control is een product zonder toevoegingen van een algicide, zinkoxide of koperverbindingen. Green Control ontrekt uit het water voedingstoffen, die algen nodig hebben om te groeien. Zelfs een 3-voudige overdosering leidt niet tot schade voor vissen en planten. Green Control is ook geschikt voor zwemvijvers en onschadelijk voor mensen en dieren. Met Green Control verdwijnt watervertroebeling zichtbaar en draagt bij aan kristalhelder water.

Dosering 100g per 3000ltr:

Bij het eerste gebruik: 3x per maand ( om de tien dagen). Vervolggebruik: 1x per maand. Green Control in het water strooien en gelijkmatig verdelen in de vijver. Niet van te voren oplossen in water !

Colombo KH+

waterverbetering
Colombo KH+

Wanneer de KH-waarde van het vijverwater te laag is zal ook de pH-waarde gedurende de dag gaan schommelen. Dit kan visziekten en algengroei veroorzaken. De optimale KH-waarde voor de vijver ligt tussen 6 KH en 8 KH. Zakt de waarde onder de 5 KH dan zorgt Colombo KH-Plus voor een snelle verhoging zonder watervertoebeling en zorgt direct voor waterverbetering.

Colombo GH+
waterverbetering
Colombo GH+

Wanneer de GH-waarde van het vijverwater te laag is zullen ook de pH-waarde en de KH-waarde gaan schommelen. Dit kan o.a. visziekten en algengroei veroorzaken. De optimale GH-waarde ligt tussen de 8 en 12 DH. Zakt de waarde onder de 8 GH dan verhoogt Colombo GH Plus deze snel en zonder vertroebeling en zorgt direct voor waterverbetering.

Colombo Algasin tegen draadalg
waterverbetering
Colombo Algisin tegen draadalg

Directe waterverbetering, Algisin werkt tegen hardnekkige draadalgen in vijvers. Door de krachtige werking worden draadalgen snel verwijderd. Binnen enkele dagen na toepassing van Algisin kunnen de resten van draadalgen met een fijnmazig net worden verwijderd. De overgebleven resten worden op een natuurlijke manier afgebroken en opgevangen in het filter. Algisin is bij correct gebruik veilig voor planten en vissen. Dit maakt Algisin de perfecte oplossing voor draadalgen.

Colombo Algadrex tegen groen water
colombo
Colombo Algadrex

Directe waterverbetering, Algadrex maakt groen water in vijvers helder in 1 uur. In de vijver worden problemen meestal veroorzaakt door zweefalgen. Deze maken het water groen en ondoorzichtig. De vissen zijn niet meer te zien en planten krijgen onvoldoende licht. Door toepassing van Algadrex zal het water binnen een uur weer helder worden. Na toediening van Algadrex gaan zwevende delen in het water samenklonteren. De samengepakte zweefalgen drijven deels aan het oppervlak en zullen deels zinken. Vang zoveel mogelijk af met een fijnmazig schepnet. Controleer ook uw vijverfilter, extra reiniging kan noodzakelijk zijn na de behandeling.

Malamix van Koi dokter Maarten Lammens
malamix
Waarom MALAMIX 17 toevoegen aan uw vijver?

Dagelijks zie ik in de praktijk zieke vissen met een slechte slijmlaag (te weinig slijm, te dikke slijm, slechte consistentie…). Indien de slijmlaag te weinig afweerstoffen bevat, is de kans groter dat uw vis ziek wordt. In elke vijver zijn er immers steeds ziekteverwekkers aanwezig, die bij zwakkere vissen makkelijker de bovenhand nemen. Naast waterverbetering vormt een gezonde sterke slijmlaag de basis van een gezonde vis. Daarom is het belangrijk om uw vissen regelmatig te voorzien van deze ideale mix van afweerversterkers (zie onder) die MALAMIX 17 bevat. Deze afweerversterkers worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen en vormen stuk voor stuk goede bouwstenen voor een goede slijmlaag en een optimale natuurlijke afweer tegen ziekten. Bovendien bevat MALAMIX17 nog nutriënten/enzymen die de filterbacteriën en probiotica een boost geven. Hierdoor ontstaat waterverbetering en beschermt het de vissen preventief tegen gatenziekte.

Wanneer en hoe frequent mag men MALAMIX 17 toevoegen?

Om een optimale slijmlaag (lees afweer) te verkrijgen wordt MALAMIX17 best om de twee à drie maand preventief toegediend vanaf een watertemperatuur van 8°C. MALAMIX 17 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet overgedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX17 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer op punt te brengen. Malamix 17 bevat 17 ingrediënten: Spirulina/Chlorella – Aloë Vera – Propolis – Calendula – Echinacea – Curcuma – Gember – Astaxanthin – Inuline – Gingko Biloba – Eucalyptus – Ginseng – Vit.A-C-D-E – Enzymen voor nitrificerende bacteriën – Probiotica

1. Aloë Vera Gel:

De Aloë Vera gel uit de bladeren van aloë vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen,waaronder 20 mineralen,18 aminozuren en 12 vitaminen. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en een extra energiek gevoel bezorgen. In 1968 kwam men in Amerika tot een opmerkelijke doorbraak in de verwerking van aloë vera. Het werd mogelijk om de gel aan de plant te onttrekken en op natuurlijke wijze te stabiliseren. Met dit proces behoudt de gel jarenlang haar krachtige werking. Het patent op dit unieke stabilisatieproces is in handen van Forever Living Products.

2. Propolis:

Propolis is te beschouwen als een natuurlijk, plantaardig antibioticum. Propolis is een soortbalsem die door bijen wordt verzameld van knoppen en bladeren van verschillende bomen en planten. Eigenschappen: activering van het afweersysteem – stimuleert het immuunsysteem – remt bacterie groei – schimmelwerend -ontstekingsremmend – heeft een antivirale werking – bevordert weefsel- en celgroei – verstevigt de bloedvaten – bevordert de opslag van glycosiden (energierijke stoffen in de spieren, vooral de hartspier) – verbetert de werking van de klieren, waaronder de alvleesklier (productie van insuline) – ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval) – versterkt de werking van bv. Penicilline en kan naast alle reguliere medicijnen worden gebruikt.

3. Spirulina:

Spirulina is rijk aan eiwitten, vitaminen, essentiële aminozuren, mineralen en essentiële vetzuren zoals ylinoleenzuur (GLA). Therapeutische effecten: cholesterolverlaging, het verbeteren van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde darmflora.

4. Chlorella:

Chlorella is een van de meest onderzochte voedingsmiddelen in de geschiedenis en begint naast Spirulina steeds meer aan populariteit te winnen. De gezondheidsvoordelen: het vermogen het lichaam te helpen in het afvoeren van gifstoffen, het relatief hoge RNA/DNA gehalte wordt geassocieerd met ouderdomsvertraging. Ook uniek aan Chlorella is de stof CGF (Chlorella Groei Factor). CFG ondersteunt het vermogen van ons lichaam om weefsel te repareren en genezen. Bovendien stimuleert Chlorella de groei van gezonde darmflora zoals de lactobacillus. Tevens bevat Chlorella meer chlorofyl dan enige andere bekende plantsoort. Chlorofyl is het pigment dat bladgroenten groen maakt en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Bij innname van chlorofyl gaat het hemoglobine-gehalte (de hoeveelheid zuurstofdragendeproteine) omhoog en als gevolg daarvan verbetert onze bloedsomloop en hebben we meer energie!

5. Vitamine C:

Antioxidant vitamine C werkt ter bescherming tegen vrije radicalen, helpt het immuunsysteem.

6. Vitamine A-D-E:

Vitamine A helpt het immuunsysteem. Antioxidant vitamine E is ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het behoud van stevige botten en tanden.

7. Calendula:

Eigenschappen: natuurlijk antibioticum – goede werking lever – goede spijsvertering – versterkt de afweer – is antiseptisch – ontstekingsremmend – schimmelbestrijdend – ontgiftend

8. Echinacea:

Stimuleren van het immuunsysteem zowel tegen parasieten, virussen, bacteriën en schimmels, ontstekingswerend,sterke wondheling.

9. Curcuma:

Kurkuma (geelwortel) bevat veel antioxidanten en stimuleert gezonde cholesterolwaarden in het bloed. Verder biedt kurkuma ondersteuning bij ontstekingen. Verdere eigenschappen: antioxidant – goede cholesterol – stimuleert de spijsvertering – kanker werend.

10. Inuline:

Inuline zorgt voor een gezonde darmbalans, draagt zorg voor een juiste calciumopname en darmfunctie. Eigenschappen: bevordert de weerstand – bevordert een gezonde darmfunctie – bevordert de algehele gezondheid – verkort herstel na ziekte. maakt de vissen levendiger, ook bij koudere temperaturen.

11. Gember:

Gember is enorm goed voor een goede spijsvertering. Met gember haal je meer bouwstenen uit je voeding. Dat komt door de stof zingibain. Er is volgens onder anderen Deense onderzoek en toepassingen geen stof op aarde die zulke krachtige eiwitverterende enzymen bevat dan de zingibain. Gember is zuiverend en werkt pijnstillend. Gember is een antioxidant, werkt antiseptisch, slijmoplossend, tegen hoge bloeddruk, goed voor spijsvertering. In gember zitten veel medicinale werkzame stoffen. Gember bevat gingerol, lineol, borneol, zingibain. zingibereen, zingiberol, pheilandreen en shogaol. In totaal zitten in gember 17 medicinale werkbare stoffen. Gember is een uitstekende bron van magnesium, mangaan, kalium, koper en vitamine B6. Gember bevat actieve en krachtige antioxidanten zoals polyfenolische verbindingen.

12. Astaxanthin:

Astaxanthin (uitgesproken als asta-zan-thin) is een carotenoïde. Caroteen is een organisch pigment dat natuurlijk voorkomt in de chromoplasten van planten, algen, schimmels en bacteriën. Carotenoïden zijn er in twee soorten: xantophylen en carotenen. Ze kunnen werken als anti-oxidanten. Onderzoeken hebben aangetoond dat astaxanthin een krachtige anti-oxidant is, 100 keer sterker dan vitamine E, nuttig in het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele atomen met niet gepaarde elektronen die elektronen “stelen” van andere atomen. Wanneer vrije radicalen reageren met stabiele moleculen verandert de laatste in een vrije radicale. Dit kan een kettingbeweging in gang zetten. Veel wetenschappers geloven dat een van de belangrijkste oorzaken van veroudering gezocht moet worden bij de celschade die wordt veroorzaakt door de kettingreactie van vrij radicalen. Astaxanthin heeft een unieke moleculaire structuur die het superieure anti-oxidant capaciteit geeft.

13. Gingko Biloba:

Gingko Biloba helpt de natuurlijke weerstand versterken – betere bloeddoorstroming – betere stofwisseling – beter uithoudingsvermogen – antioxidant.

14. Eucalyptus:

Eucalyptus heeft antibacteriële eigenschappen, het stimuleert het immuunsysteem van het lichaam, het helpen van het helen en vechten tegen infecties. Vanwege de anti-inflammatoire eigenschappen wordt het ook gebruikt als pijnstiller.

15. Ginseng:

De belangrijkste voordelen van ginseng zijn de antioxidante werking, het immuunsysteem versterken, het stimulerende effect, en het vermogen het lichaam te beschermen tegen de negatieve invloed op het lichaam van stress.

16. Nutriënten / enzymen voor nitrificerende bacteriën:

 Ze leggen echter niet meer dan een goede voedingsbodem neer om bacteriën snel te laten ontwikkelen. Deze nitrificerende bacteriën doen het werk! Nitrificerende bacteriën spelen een hoofdrol bij het afbreken van organische bestanddelen zoals nitriet en ammoniak en zorgen voor waterverbetering. Deze bacteriën zorgen ervoor dat organisch afval wordt omgezet in opneembaren voedingsstoffen voor onze planten. Om zo snel mogelijk een juiste biotoop te verkrijgen in het medium van onze planten, Nitrificerende bacteriën zijn echte “afvalverslinders”. Enzymen zijn sterk gespecialiseerde eiwitmoleculen die gevormd worden uit aminozuren en worden aangemaakt door alle levende organismen. Ze treden op als katalysator bij tal van chemische processen. Vaak is het, voor hen zo belangrijke voedsel, voor de latente aanwezige bacteriën, niet in voldoende mate beschikbaar.

Organisch afval

Deze voedingsstoffen zitten opgeslagen in het organisch afval, dit afval kan worden opengebroken door de cellulose verbinding af te breken. Hierdoor komen dan de voedingsstoffen voor de bacteriën weer beschikbaar. Een reactie kan enkel plaatsvinden als bij de reactie uiteindelijk energie vrij komt. Bij biologische processen is deze activeringsenergie zo hoog dat de reactie zelden zomaar zal verlopen. Het enzym zorgt er nu voor dat de ctiveringsenergie sterk verlaagt wordt. Hierdoor is het mogelijk dat de reactie alsnog verloopt. Zorg ook voor extra waterverbetering.

17. Probiotica:

Een probiotica is een middel dat een of meerdere bacterie-stammen bevat en herstelt de balans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen. Ook in het water krijgen de goede bacteriën de bovenhand door voedselconcurrentie met de pathogene bacteriën.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl