uv units amalgaam

beluchting

Een UV-unit is eigenlijk ook onmisbaar in uw filtersysteem. Door middel van UV-licht worden zweefalgen, schadelijke bacteriën, parasieten en virussen gedood. Hierdoor lopen uw Koi minder risico op infecties en bovendien wordt uw vijverwater helderder.

Er zijn verschillende typen UV-units beschikbaar. MPKOI biedt u de keuze uit normale UV’s waar het water doorheen geleid wordt na de biologische filter. De BIO-UV is van hogere klasse en heeft een langere contacttijd met het water voor een betere zuivering. Er is ook nog de keuze uit een dompelamalgaam, een hoogwaardige UV die in de filterbak kan worden gehangen. Dit zorgt voor langere contacttijd en het grote voordeel is dat het water er niet doorheen hoeft, dus geen weerstand ondervindt, zodat u met minder pompcapaciteit kunt werken.

Hieronder worden de verschillende modellen die MPKOI in de aanbieding heeft verder toegelicht.

BIO-UV Professionele UV-Units met CE-keur

bio-uv

Deze uit zeer hoogwaardig RVS (316L) vervaardigde UV units hebben een ongekend hoge werking bij een hoge  doorstroomsnelheid. Dankzij o.a. de 150 mm diameter behuizing is er een gegarandeerde blootstelling aan UV straling van minimaal 2 seconden bij de opgegeven doorstroomsnelheid .
Door het gebruik van een speciale \”High Intensity\” UV lamp, welke een output hebben van 25.000 MicroWatt en de minimale blootstelling van 2 seconden doden zij niet alleen zweefalgen maar ook 99,9% van vele schadelijke bacteriën en virussen waaronder Aeromanas, Pseudomonas en Legionella! Bij deze lampen wordt in principe niet naar vijverinhoud gekeken maar naar de (werkelijke) pompcapaciteit per uur. BIO-UV lampen zijn bijzonder geschikt voor o.a. bij Koivijvers en zwembaden en kunnen gebruikt worden bij maximaal 3 bar druk continu en kunnen 13000 branduren mee (normale uv lamp, 8000 branduren).

RVS POWER UV-C T5 40/75 watt

uvc

Verkrijgbaar in 40 en 75 watt
UV-C unit met RVS binnenwerk voor 35% extra reflectie. Unit is voorzien van een T5 lamp voor een optimale werking (9000 branduren). T5 lamp zorgt voor een netto stralingswaarde van 25.000 microwatt. Aansluiting 50/63 mm lijmverbinding. Draaibare aan en retour aansluitingen. Werkdruk max. 6 bar. 2 jaar garantie op fabricagefouten. Houdt bacterie- en algenvorming onder controle. Geschikt voor vijvers en zwembaden.

PRO POND UV 110

uvc

Nieuwe versie van de populaire, en betrouwbare, Pro Pond 110. Een nieuw elektrisch gedeelte is nu als buis tussen de lampen gemonteerd waardoor de lamp in zijn geheel compacter en lichter is geworden.
Werkdruk 3 bar. Nu standaard voorzien van 63mm lijmverbindingen.

Verbruik : 110W
Maximale pomp cap. :36.000 Ltr./uur

Dompel UV / Amalgaam 40 / 80 watt

uv

VGE International levert het product zoals u gewend was voortaan als industrieel product. Dit betekent in de praktijk dat de Xclear Dompel UV-C zonder stekker geleverd wordt.
De installateur / eindgebruiker is hiermee verantwoordelijk voor de veiligheid.
De Dompel UV-C mag niet in werking worden gesteld, voordat dit apparaat is ingebouwd in of samengebouwd is tot een apparaat/machine welke voldoet aan de geharmoniseerde Europese normen, geldende voor het/de samengesteld(e) apparaat/machine, met in het bijzonder de normeringen als gedefinieerd in de NEN-EN-IEC 60335-2-109:2010.

De dompel uvc is ondertussen een bekende uvc lamp in de vijvermarkt. Door deze bekendheid weten mensen vaak niet de verschillen zijn tussen de goedkopere T5 modellen en de amalgaam dompel uvc lampen. Want hier zit nog wel een groot verschil in.
De Dompel-UV lamp is een zeer handzame UV-Lamp. Door de krachtige straling en de tempratuuronafhankelijke amalgaamtechniek, worden algen en bacteriën snel afgedood. Binnen een aantal dagen wordt uw vijver glashelder.

De Dompel-UV is geschikt om geheel gedompeld in het water te leggen. De kunstof behuizing aan de uv dompel lamp is van 32-mm ABS. Hierdoor is de lamp eenvoudig verlijmbaar met een 32 mm pvc koppeling en in elke filter te monteren. Ook kan hij eenvoudig in een Vortex of zeefsysteem gehangen worden met een buisklem. Dompel-UV vinden ook veel toepassing in papier- en trommelfilters, zodat alle techniek in één behuizing zit.

Bij het vervangen van de lamp is deze eenvoudig van de trafo te koppelen middels een spatwaterdichte stekkerverbinding. De meegeleverde kabel is 10 meter lang voor maximale inbouwflexibiliteit.
Tevens zit er een schakelaar op, zodat bij het openen van de voorfilter de lamp automatisch uitschakelt. Dit voor uw eigen veiligheid.

Waarom een dompel UV-Lamp i.p.v. een normale UVC ?
  • zeer eenvoudig in te bouwen
  • geen extra weerstand van pijpleidingen/aansluitingen
  • goede flow langs de lamp – hogere effectiviteit
  • kwartsglas eenvoudig schoon te maken
  • flexibel te monteren of op te hangen in vrijwel elk filter(-systeem)


Waarom amalgaam i.pv. gewone T5 of TL-lampen?

  • zeer hoge efficiëncy – (ruim 2x zo sterk)
  • levensduur lamp 16.000 uur (2x zo lang)
  • helft van de energie benodigd
  • UV-stralingsvermogen neemt zeer langzaam af

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl