Bakki Shower / Trickle Tower

Bakki Shower / Trickle Tower

De Bakki Shower soms ook wel Trickle Tower genoemd zet op effectieve wijze schadelijke, opgeloste afvalstoffen (zoals eiwitten, ammonium, nitriet etc.) in het vijverwater om naar onschadelijke verbindingen. Hoe meer vissen in een vijver zwemmen, hoe meer afval er ontstaat. Aërobe bacteriën (bacteriën die in een zuurstofrijke omgeving voorkomen) breken dit afval af tot nitraat, een stof die minder schadelijk is voor de waterkwaliteit.

Het verschil tussen Bakki Shower en Trickle Tower:

Zowel de filter als het materiaal kan hetzelfde zijn, het verschil zit in het aantal liters water per uur wat er over het filtermedium wordt gestuurd. Bij een Trickle Tower sijpelt het water over het medium. Bij een Bakki Shower klettert het water over het medium. Het voordeel hiervan is dat organisch afval kapot geslagen wordt op het medium, tevens is de zuurstofverrijking hierdoor vele malen hoger.

Het principe:


Het water wordt eerst gefilterd door een Sieve of een Trommelfilter om ervoor te zorgen dat de Bakki Shower of Trickle Tower niet dicht slibt. De bioloog die opgebouwd wordt op het filtermedium zal hierdoor nog effectiever werken.
Het water komt vervolgens boven in de instroombak de Bakki Shower binnen waar het verdeeld wordt over 1 of meerdere sproeibuizen. Daaronder worden zogenaamde druppelunits geplaatst die voorzien zijn van een geperforeerde bodem waar het water gemakkelijk doorheen stroomt. De druppelunits worden door de gebruiker gevuld met een filtermateriaal naar keuze. Wij adviseren hiervoor een filtermateriaal dat bestaat uit een poreus gesteente met een groot oppervlak voor een optimale ontwikkeling van nuttige bacteriën. De units zijn tevens voorzien van luchtgaten waardoor gemakkelijk zuurstof naar binnen getrokken wordt.

Zuurstof:


Een optimale zuurstofverzadiging van het water wordt hierdoor bereikt. Door het overschot aan zuurstof kan ook in de warme perioden van het jaar nauwelijks zuurstofgebrek in de vijver ontstaan. De waterval is voorzien van een mooie terugloop naar de vijver.

Red Label Special

Wanneer u maatwerk wenst is dit natuurlijk mogelijk, de zogenaamde “specials” zijn in hoge kwaliteit te leveren geheel naar wens bij de Red Label series. Of u nu en speciaal bewegend bed zoekt, een complete filterkelder of een grote bakki shower. Alles is mogelijk !

Ook deze Bakki Shower is maatwerk en heeft een zeer grote meerwaarde voor de vijver. Gevuld met maar liefst 400 liter biologisch materiaal is dit een ware upgrade voor iedere vijver. De getoonde Combi drum vindt u hier.

Trickle Towers
trickle
trickle
trickle
Klein

Door gebruik van hoogwaardig UV bestendig HPDE is een lange levensduur gegarandeerd. Inlaat 50mm. Levering excl. filtermateriaal. Evt. uit te breiden met losse druppelbak. Aanbevolen doorstroming: 6 m3/h. Inhoud ca. 70 Liter.

Middel

Door gebruik van hoogwaardig UV bestendig HPDE is een lange levensduur gegarandeerd. Inlaat 50mm. Levering excl. filtermateriaal. Evt. uit te breiden met losse druppelbak. Aanbevolen doorstroming: 10/12 m3/h. Inhoud ca. 125 Liter.

Groot

Door gebruik van hoogwaardig UV bestendig HPDE is een lange levensduur gegarandeerd. Inlaat 50mm. Levering excl. filtermateriaal. Evt. uit te breiden met losse druppelbak. Aanbevolen doorstroming: 15-20m3/h. Inhoud ca. 225 Liter.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl