Zeefbocht / Sieve

Sieve / zeefbocht

Een voorfilter is essentieel voor een goede filtering van uw vijver – Koi vijver of zwemvijver. Een voorfilter scheidt het (grove) vuil zoals ontlasting, algen en verder zinkend vuil van het vijverwater zodat het via een biologische filter teruggevoerd kan worden naar de vijver. Op een goede voorfilter kan een extra oppervlakte reiniging worden aangesloten, een zogenoemde skimmer. Er zijn diverse voorfilters leverbaar, wij adviseren de 2 beste voorfilters, te weten: de  Zeefbochtfilter en de Trommelfilter.

De Sieve kan direct op een skimmer en een bodemdrain worden aangesloten. Dit is überhaupt van belang voor een goede recirculatie van uw gehele vijversysteem. Het water wordt aangevoerd door 1 of meerdere buizen van bijvoorbeeld de skimmer en de bodemdrain. Kies voor deze verbinding het beste een buis van 110 mm. Door de 110 mm. zal de vuilcirculatie optimaal functioneren! Eenmaal in de Sieve aangekomen zal het water over een roestvrij stalen zeef lopen. Hier begint de eerste scheiding van de vaste deeltjes. De zeef bevat openingen van 300 naar 200 micron de laatste 5 cm . Dit is ruim voldoende om de belangrijkste vuildeeltjes af te vangen en toch voldoende voeding door te laten die de mineraliserende bacteriën hard nodig hebben! Na het passeren van de zeef zal het water via een opvangbak doormiddel van een pomp verder getransporteerd worden. Meestal zal dit leiden naar een biologisch filter of in enkele gevallen direct naar de vijver. Boven op het filter bevindt zich een beweegbare klep die de watertoevoer kan onderbreken wanneer de zeef gereinigd moet worden. Op deze manier kunt u het vuil met een minimale hoeveelheid water uit het systeem spoelen. Hiervoor is er een extra afvoer op de Sieve geïntegreerd! Deze afvoer kunt u ook weer op uw riolering of stort put aansluiten.

AQUAFORTE ULTRA SIEVE III ZWAARTEKRACHT ZEEFBOCHTFILTER

Sieve

De meest compacte, zwaartekracht gevoede, zeef met de hoogste pompcapaciteit !

Al jaren lang het toonaangevende en betrouwbare voorfilter voor professionele Koi- en zwemvijvers. Voorzien van een extra grote vuiluitlaat, met schuifkraan 90/110mm.

De werking

Het vijverwater stroomt over de top van de verschuifbare wand. Deze verschuifbare wand is verbonden met een drijver zodat de hoogte van deze wand automatisch wordt geregeld. Deze niveauregeling zorgt er dus voor dat de hoeveelheid water die verpompt wordt ook weer exact binnenkomt. De pompaansluiting is standaard voorzien van een lange aanzuigbuis die het water van onder de vlotter aanzuigt zodat er geen lucht mee de pomp in gezogen wordt.

zeefbocht
Aquaforte Sieve
  • 2 of 3 ingangen 110mm.
  • Gepatenteerde flowregeling.
  • Grote vuiluitlaat, incl. Schuifkraan 90/110mm.
  • Sterke polypropyleen behuizing.
  • Zeefelement 300 micron.
  • Deksel apart leverbaar.

Nieuw : UltraSieve Extra Breed met 3 ingangen 110mm en 2 pompuitgangen 90/63mm.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl