Polyester

Polyester

Is extreem duurzaam en sterk. De combinatie van glasvezel en kunststof maakt het mogelijk om tot een bijzondere prestatie te komen qua levensduur. Polyester is in allerlei vormen te maken en is toepasbaar op diverse materialen zoals metaal, beton of hout. Een zeer geschikt product voor de bekleding van een Koivijver.

Verwerking

Polyester kan vrijwel overal op alle ondergronden worden toegepast. Wel moet de ondergrond geëgaliseerd zijn of afgesmeerd worden, tevens scherpe kanten moeten worden afgerond. Als de ondergrond “behang klaar” is wordt er een hechthars aangebracht. Deze beperkt de vochtinvloed van buitenaf. Vervolgens worden er glasvezelmatten op aangebracht in minimaal 2 lagen. Dit kan zijn 350 of 450 grams. Dit wordt dan met kunstharsen en verharder opgebracht zodat er geen naden in voorkomen. Na uitharding wordt alles vervolgens geschuurd. Als afwerking wordt een speciale topcoat aangebracht. Deze is verkrijgbaar in een aantal kleuren.

polyester
polyester

In het vishuis van MPKOI is EPDM 3D vijverfolie gebruikt bij de showvijver. Alle kleinere bassins zijn bekleed met Polyester. Wij kunnen u dan ook de verschillende materialen laten zien zoals ze in de praktijk verwerkt worden. Qua aanschaf en aanleg in het totaalproject zal Polyester duurder zijn. Echter staat daar een lange levensduur tegenover. De zeer gladde afwerking heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld: Het minimaal aanhechten van vuil. Maar ook zijn er geen plooien en dergelijke. In overleg zijn verschillende kleuren coatings te leveren. Zo wordt er in vijvers vaak een keuze gemaakt in zwart, antraciet of groen. Terwijl er bij de zwemvijvers ook wel eens de keuze gemaakt wordt naar blauw. De basis om te kunnen Polyesteren moet stevig zijn. Er wordt dan vaak gekozen voor een betonvloer met daarop de wanden opgebouwd uit beton of steen. Een vereiste is wel dat alles goed droog moet zijn om goed kwaliteitswerk te kunnen leveren.

Om uw vijverplannen een goede start te geven kunt u via het onderstaande contactformulier een afspraak maken, zo kunnen we voor u de tijd reserveren om u te woord te staan.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl