Beste Koiliefhebber,

Goed nieuws, deelname is nog steeds mogelijk!

De koi zwemmen inmiddels in Nederland, maken het ontzettend goed en worden al stevig gevoerd bij een goede temperatuur zodat er al wat centimeters bijkomen.

De eerste Koichallenge met eenkleurige koi werd gehouden met tosai van Marudo Koifarm en de tweede met die van Marusei Koifarm beter bekend als Hirasawa. Na een uitstapje naar Shiro Utsuri is het nu weer tijd voor de eenkleurigen. Voor deze editie presenteren wij u hoge kwaliteit koi van hiervoor genoemde kwekers en om de keuze nog groter te maken is Izumiya Koifarm ook van de partij.

 

Het Red Label Koichallenge totaalaanbod bestaat uit de volgende variëteiten.

Chagoi van Marusei koifarm, Hirasawa.

Dit zijn op dit moment de kleinsten van de hele selectie met hun 18 tot 22cm. Dit heeft puur te maken met de late kweek van deze hoge kwaliteit koi in augustus 2019. Dat de kans groot is dat deze tosai aan het einde van de Koichallenge de grootsten zijn heeft het verleden bewezen. Erg mooie kwaliteit waarvan we super ontwikkelingen gaan zien.

Mukashi Ogon van Marudo Koifarm.

Supertamme populaire koi die snel uitgroeien tot grote brede koi die er altijd als eerste bij zullen zijn om uit uw hand te eten. Erg mooie kwaliteit met een nu al mooie lengte van 23 tot 28 cm.

Karashigoi van Marudo Koifarm.

De klassiekers met de mosterdgele kleur zoals die hoort bij een zuivere Karashigoi. Een erg succesvolle variëteit die het in de eerste koichallenge ook geweldig deed. Zal deze kwaliteit dat opnieuw waar kunnen maken? Wij zijn ervan overtuigd met deze nu al 25 tot 32 cm grote koi!

Hikari Mujimono (eenkleurige met een metaalglans) van Izumiya Koifarm.

Om aan de brede vraag te voldoen van deelnemers hebben we besloten een groter aantal variëteiten te selecteren bij Izumiya. Izumiya staat bekend om zijn Yamabuki maar daar wordt natuurlijk veel meer moois gekweekt. Deze selectie bestaat onder andere uit Yamabuki ogon, kin Kabuto ogon, Mukashi ogon, kin Matsuba. Geselecteerd op een supermooie body en huid. Deze tosai van nu al rond de 25 cm zullen zeker uitgroeien tot blikvangers in uw vijver.

Hieronder kunt u al een aantal van de deelnemende koi bekijken!

 

 

 

Wilt u ook kans maken op een Red Label Combifilter ter waarde van €2795,- of een van de andere geweldige prijzen? Meedoen met de Red Label Koichallenge kan nog!

Stuur een mail naar redlabelkoichallenge@gmail.com