Koi Kwekers

Hieronder ziet u een aantal Koi kwekers waar wij regelmatig zelf de koi selecteren en aankopen, omdat wij dit met regelmaat doen kunnen wij u de mooiste koi aanbieden. Door de jaren heen hebben we een zeer goede band opgebouwd met vele Koi kwekers, met als gevolg dat we Koi te zien krijgen die voor ander vaak geheim blijven. Ook worden we met regelmaat uitgenodigd voor het meehelpen met een Ikeage, we kunnen dan direct de Koi uit de mudpond aankopen en hebben zo dus de eerste keus.

Marudo

Naam Farm: Marudo Koifarm
Plaats: Nagaoka
Specialiteit: Go-sanke / Chagoi

Marudo koifarm is een begrip in Niigata Japan, de kwaliteit die je op deze farm aantreft is erg hoog. De Go-Sanke zijn van hoge kwaliteit, alsmede de Chagoi en Karashigoi, deze vind je op deze farm van +100cm.
De Koi van deze farm bezitten zeer goede groei eigenschappen.
Wij kopen al jaren bij deze farm, en zijn zeer goede bekende van Hisashi san en Keko zijn dochter.

Maruhiro

Naam Farm: Maruhiro Koifarm
Plaats: Ojiya
Specialiteit: Soragoi / Ochiba-shigure

Maruhiro is een relatieve kleine kweker, hij is 1 van de zonen van de bekende kweker Seitaro Hirasawa, deze kweker kweekt geweldige Soragoi en Ochiba-shigure ook de ginrin variant is zeer populair, deze variëteiten kunnen erg groot worden en hebben een gigantische body.
Ook kweekt hij steeds meer variëteiten zoals, Kohaku / Sanke / Showa / Chagoi en nog diverse andere soorten.

Masaki

Naam Farm: Hiroki Koifarm
Plaats: Ojiya
Specialiteit: Shiro utsuri / Asagi

Masaki is een relatief kleine kweker, maar de Koi die hij kweekt zijn vaak van zeer hoge kwaliteit.
Zijn specialiteit is Shiro-Utsuri en Asagi, maar Masaki boekt ook steeds meer succes met diverse andere soorten waaronder: Kumonryu / Kujaku Kohaku, Kawarimono en diverse andere variëteiten, wij kochten met regelmaat bij deze kweker omdat de kwaliteit er erg goed is, helaas is Masaki in 2012 gestopt als kweker.

Ikarashi Kazuto

Koi kwekers

Naam Farm: Kazuto Igarashi
Plaats: Mushigame
Specialiteit: Go-Sanke

Ikarashi is een icoon onder de Koi kwekers van zéér hoge kwaliteit Go-Sanke. Ikarashi heeft al vele grote prijzen op zijn naam geschreven in diverse Koishows, de kwaliteit op deze farm is adembenemend, Go-Sanke tot 95cm is hier absoluut te vinden.
Ook kweekt Ikarashi al enige tijd Goshiki en zeker niet onverdienstelijk, Koi van deze farm zijn vaak erg duur in aanschaf vandaar dat je niet veel Koi van deze farm in Europa zal tegenkomen.

Sekiguchi

Naam Farm: Sekiguchi Koifarm
Plaats: Uonoma
Specialiteit: Showa

De Koifarm van de gebroeders Sekiuchi bevindt zich in Uonoma. Op de farm worden diverse variëteiten gekweekt, maar de concentratie ligt voornamelijk op Showa. bekende bloedlijnen zoals “Benizakura” (Showa) en Redking (Kohaku) worden over de hele wereld gewaardeerd. De reden hiervoor is de kwaliteit van de grond in Uonoma zeer geschikt is om Showa te kweken omdat de klei in dit gebied ook zand bevat. Andere bekende Koi kwekers uit dit zijn Takahashi / Kobayashi.

De Showa van Sekiguchi zijn erg populair door goede patronen en het harde Hi (rood) en vaak prachtig heldere shiroj (wit).

In 2015 won een Showa afkomstig van deze Koifarm de titel: Grand Champion ! Deze titel werd behaald op de 32nd ALL JAPAN YOUNG KOISHOW

Marusaka

Naam Farm: Marusaka Koifarm
Plaats: Utogi Ojiya
Specialiteit: Sanke

Marusaka Koifarm maakt gebruik van de wereldberoemde Jinbei bloedlijn en hun eigen Marusaka Sanke lijn, naast de hoge kwaliteit Sanke worden er nog vele andere variëteiten gekweekt, waaronder Showa , Kinki-utsuri , diverse Doitsu varianten, Kujaku, Hariwake en Midorigoi.
Inmiddels kopen wij al jaren goede kwaliteit in bij deze veelzijdige kweker.

Fujio Oomo

Naam Farm: Oomo koifarm
Plaats: Nagaoka
Specialiteit: Showa

Fujio Oomo is een van de koikwekers die tot de nieuwe generatie gerekend wordt, deze ambitieuze man heeft een zeer modern koihuis en gebruikt de laatste technieken om zijn koi te kweken. Oomo koifarm kweekt bijna alleen showa en gebruikt 3 ouderen dieren een Nogami en Dainichi mannetje en een Takada vrouwtje. De hoeveelheid koi die door Omoo wordt gekweekt is beperkt. Zijn showa’s zijn erg gewild om hun voortreffelijke lichaamsbouw en mooie brede kop, de huidkwaliteit en vooral die van de beni is uitmuntend te noemen.

Nagashima

Naam Farm: Nagashima koifarm
Plaats: Mushigame
Specialiteit: Showa, Shiro-utsuri, Ginrin showa, Kohaku

De Nagashima koifarm is in Japan ook bekend als Otozo, de Nagashima koifarm is gelegen in Mushigame waar veel wordt gekweekt met de Matsunosuke bloedlijn. De productie op deze koifarm is niet zo groot, maar de kwaliteit van de koi is erg hoog. Er wordt op de farm gekweekt met meerdere kweekparen waaronder ook Momotara en Omosako bloedlijnen.

Hirasawa

Naam Farm: Marusei koifarm
Plaats: Ojiya
Specialiteit: Go-Sanke , Kujaku, Chagoi

De farm Hirasawa is in de loop der tijd uitgegroeid tot een enorm complex, meer verschillende koihuizen en meer dan 250 Mudponds. De variatieten van deze kweker zijn enorm, bijna alle variëteiten worden gekweekt , op deze farms vind je ook nog eens zeer hoge kwaliteit koi, Hirasawa heeft dan ook menig trofee op zijn naam staan. Hirasawa gebruikt een groot aantal oudere dieren van verschillende variëteiten en bloedlijnen. Grote bekendheid heeft Hirasawa verworven met zijn Chagoi, die enorme groei eigenschappen bezitten, een chagoi van meer dan 1 meter is geen uitzondering.

Torazo

Naam Farm: Urukawa koifarm
Plaats: Urugara Ojiya
Specialiteit: Go-Sanke en Goshiki

De Torazo koifarm is een van de oudste farms in het Niigata gebied de oorsprong van deze farm ligt in 1917.De Torazo bloedlijn is onstaan uit een vrouwelijke sanke en een mannelijke kohaku afkomstig van de Yagozen bloedlijn. Het sumi bij de Torazo Sanke is kenmerkend, bij een 1 jarige koi is het sumi pikzwart en overheersend, naarmate de koi echter ouder wordt verdwijnt er steeds meer sumi en blijft er uiteindelijk een blauwe schijn over. Het diepe sumi komt pas terug vanaf de 4 jarige leeftijd en wordt definitief rond het zesde levensjaar. De Torazo bloedlijn is een van de meest belangrijke bloedlijnen in de geschiedenis van de sanke. De kwaliteit van de koi van deze farm is zeer hoog, Torazo heeft vele prijzen gewonnen op diverse shows waaronder de titel Grand Champion.

Conias

Naam Farm: Hiroi koifarm
Plaats: Koguriyama
Specialiteit: Go-Sanke en Goshiki

De bekende Koi kwekers Conias. De farm van Conias ( Hiroi Kuniyasu) vind je ondermeer de varieteiten Kohaku, Sanke, Showa, Goshiki, Ginrin Goshiki, Doitsu Kujaku, Doitsu Ochiba, Doitsu Kohaku, Doitsu Sanke, Doitsu Showa, Ginrin Showa, Aigoromo, Kigoi. Deze farm heeft 100.000 m2 aan ruimte en vijvers en zitten inmiddels al 80 jaar in het vak, en zijn instaat om de meest mooiste koi te kweken.

Aoki

Naam Farm: Aoki Koifarm
Plaats: Katakai
Specialiteit: Goshiki en speciale doitsu en Metallic varieteiten.

In de twintiger jaren begint de familie Aoki met de kweek van Koi waarin metallic elementen aanwezig zijn. Enkele tientallen jaren later ontstaat hieruit door uiterst selectief kweken, de allereerste Ogon. De Ogon (eenkleurige metallic Koi) wordt vervolgens weer gebruikt als ouderdier in combinatie met andere Koisoorten waaruit weer nieuwe varianten voortkomen, zoals bijvoorbeeld de Kikukuryu, Kikusui, Yamato Nishiki, Beni Kumonryu en Metallic Matsuba. De Aoki Koifarm ontstond pas rond 1969. In die tijd kweekte Aoki samen met Kase , zij deelden hun ouderdieren, koihuizen en Mudponds. Ook werden selecties gezamenlijk uitgevoerd. Aoki is ook eigenaar van een restaurant en werkt daardoor niet fulltime in de kwekerij, vaak vinden wij zijn zoon in de farm. Momenteel kweekt Aoki, met circa 100 ouderdieren, diverse metallic variëteiten, met name zijn Doitsu Metallic koi genieten grote bekendheid om hun hoge kwaliteit.

Choguro

Koi kwekers

Naam Farm: Choguro Koifarm
Plaats: Kawaguchi
Specialiteit: Platinum Ogon

Choguro is een Koi kweker die zich bijna volledig gespecialiseerd heeft in de kweek van hoge kwaliteit Platina Ogon. Zijn kweek bestaat voor 99% uit deze variëteit.
De kweek van Platina Ogon mag echter niet onderschat worden. Juist bij deze eenkleurige metallic variëteit is het zeer belangrijk dat de koi aan alle kenmerken voldoen om een hoge kwaliteit te hebben, iedere onregelmatigheid valt op.
De Platina van de Choguro koifarm bezitten al deze kenmerken en zijn echt wit!

Hosokai

Naam Farm: Hosokai Koifarm
Plaats: Mattocho
Specialiteit: Asagi / Goshiki

Hosokai is een zeer goede Koi kweker van o.a. Asagi en Goshiki, hiermee heeft de farm al meerdere malen prijzen mee gewonnen. Verder vind je op deze farm diverse andere soorten en bijzondere exemplaren zoals Goshiki-Ochiba en Goshiki-Showa.
Wij hebben bij deze Koi kweker in de loop der jaren al vele Koi aangekocht en hebben een goede band opgebouwd met de kweker Hosokai.

Iwashita

Naam Farm: Ikarashi Koifarm
Plaats: Nagaoka
Specialiteit: Go-Sanke / Kikokuryu

Ikarashi Koifarm kweekt een grote verscheidenheid aan variëteiten , zoals Kohaku, Sanke, Showa,
Kin Kikokuryu, Yamabuki Ogon, Platinum Ogon en diverse Kawarimono. Op zijn Farm heeft hij de nieuwe variëteit \”Kin kikokuryu\” ontwikkeld, waardoor zijn bekendheid behoorlijk is toegenomen.

Sakazume

Naam Farm: Sakazume Koifarm
Plaats: Ojiya
Specialiteit: Goromo

De kweker Sakazume staat zeer goed bekend om de variëteit Goromo, daarnaast kweekt hij ook zeer goede Yamabuki en Doitsu varianten. De kwekerij is niet gigantisch groot maar deze man kweekt uitstekende Koi. Sakazume is een vrolijke man die graag zijn complete kwekerij laat zien, 1 van zijn voormalige medewerker “Sato” is een goede bekende van ons.

Yagenji

Koi kwekers

Naam Farm: Yagenji Koifarm
Plaats: Nagaoka
Specialiteit: Go-sanke

De gebroeders Ishihara Yagenji kweken vele variëteiten, maar een van de specialiteiten is Ginrin Kohaku, maar je vind op deze kwekerij vele soorten zoals: Yamabuki / Ochiba / Tancho / Doitsu – Karashigoi / Showa enz.
Daisuke Ishihara is ook een goede bekende van ons, we hebben hier al meerdere malen een Ikeage ( mudpond leeghalen) mogen meemaken en meehelpen.

Mano

Naam Farm: Tomezo
Plaats: Ojiya
Specialiteit: Kohaku / Shusui / Kin-Showa / Aka-Matsuba

Mano is een kweker die zichzelf heeft gespecialiseerd in de kweek van hoge kwaliteit Kohaku, Shusui en Aka-Matsuba. Mano is ook bekend onder de naam Tomezo, de Koifarm bevind zich direct naast de Koiveiling in Ojiya. Er wordt op deze farm ook Kin-Showa gekweekt, een variëteit die je niet vaak bij andere kwekers zal tegenkomen. Mano is een relatieve kleine kweker, maar kwaliteit in deze variëteiten is er zeker aanwezig.

Yamazaki

Naam Farm: Yamazaki Koifarm
Plaats: Kawaguchi
Specialiteit: Doitsu Hariwake

Yamazaki Koifarm staat bekend om zijn veelzijdigheid aan variëteiten die hij kweekt, je kunt er bijna alle soorten koi vinden. De specialiteit van deze middel grote kweker is o.a. Doitsu Hariwake /  Ochiba-shigure maar kijk niet vreemd op wanneer je een perfecte Showa of Chagoi aantreft. Verder heeft Manabu ook nog een eigen Champignonbedrijf.

Kataoka

Koi kwekers

Naam Farm: Oya Koifarm
Plaats: Oyija
Specialiteit: Sanke Showa Asagi

Op deze farm vind je zeer hoge kwaliteit Asagi, ook de Sanke en Showa van deze farm zijn erg goed, het sumi op de Sanke en Showa is mooi diep en de lichaamsbouw is zeer goed.

Takahashi

Koi kwekers

Naam Farm: Takahashi Koifarm
Plaats: Uonoma
Specialiteit: Showa

De Takahashi Koifarm is opgericht in 1958 in Uonoma. Op de farm worden diverse variëteiten gekweekt zoals Go-Sanke, Asagi en Hikarimono. Van de jaarlijkse productie ( 80.000 tosai ) is ongeveer 50% Showa. De reden hiervoor is de kwaliteit van de grond in Uonoma zeer geschikt is om Showa te kweken omdat de klei in dit gebied ook zand bevat. Andere bekende kwekers uit dit zijn Sekiguchi / Kobayashi.

De Showa van Takahashi zijn erg populair door goede patronen en een helder Hi, Takahashi kweekt met 10 paar ouderdieren.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl