Er gebeurd altijd nog wel iets wat ik niet had verwacht !

Toch een verrassende dag 7 en 8.
Gisteren voor ik vertrok naar Nagoya voor mijn bezoek aan Narita event, toch nog even langs NND gereden, ze hadden wat dingen voor me geregeld en wilde ze daar even voor bedanken, toch even langs de bassins lopen en kijken wat er zoal rondzwemt, ik zie een mooie mix zwemmen van Jumbo Tosai Kohaku / Sanke mix.
Na wat kijken vraag ik toch een prijs, oké dat valt mee, ze zeggen er meteen bij “speciale price Martin san”

En hop het sleepnet er doorheen en dan zie je pas echt de kwaliteit, er gaan er 10 stuks in 1 box, ze zijn best groot 30/40cm onsexst maar dat is geen probleem voor mij, ik ga ervoor en de ene naar de andere komt in mijn bowl, uiteindelijk naar een selectie in mijn bowl, blijven er 10 stuks over, echte mooie kwaliteit met goede potentie, ben hier erg blij mee en mijn klanten ook denk ik zo.

Dit is echt de laatste aankoop voor Niigata van deze reis, ik moet zeggen, ik ben meer dan geslaagd, ik kwam voor Jumbo Tosia en ik weet dat dit altijd wel moeilijk kan zijn, maar het is toch gelukt om meedere goede en mooie exemplaren te bemachtigen ( 10 maanden jong).
Ik vraag of hij ook Tancho Showa heeft, er is zo veel vraag naar de laatste tijd en het is zo moeilijk om er aan te komen bij de kwekers, in de Tosai heeft hij niets, maar wel Nisai, oké hij laat me ze zien in het bassin, het zijn er 2 stuks die er rond zwemmen, alle bij Nisai female en 50cm groot, ….ik heb ze allebei gekocht en zullen worden voorzien van een certificaat.

Hop in de auto, voltanken en rijden maar na Nagoya, een slordige 450 KM.
Uiteindelijk verliep het redelijk soepel en kwam ik rond de klok van 16.30 aan bij mijn hotel, echt midden in Nagoya, Nagoya heeft 10 maal zoveel inwoners als Nagaoka, dus een redelijke grote stad, moe maar voldaan nog een biertje gedaan met wat collega’s, was erg gezellig.

Vanmorgen weer optijd bij het ontbijt, we worden om 09.00 uur verwacht bij Narita Koifarm, het is al behoorlijk druk als ik aankom, wat een prachtige Tosai Koi van diverse kwekers worden hier aangeboden, je krijgt een nummer als je binnenkomt en losse kaartjes, als een Koi je aanstaat, schrijf je je nummer of het kaartje en plak deze op het certificaat, maar er kunnen meer mensen interesse hebben in de zelfde Koi, dan hebben ze de hoeveelheid kaartjes in chopsticks, deze trekken ze dan uit een donker bakje, de chopstick met een rood puntje is de winnaar en tevens de trotse bezitter van deze Koi.
Ik had al een mooie gezien,  een Kindai Showa van Toyota Dainichi, er zaten 5 kaartjes op, maar dan maar de 6e en uiteindelijk is het mijn nummer die wint.
Trotse bezitter van een Jumbo Tosai Female Kindai Showa van Toyota Dainichi met Azukari ( terug de mudpond in ) tot begin oktober 2018.

Het was een erg leuk event, maar om 13 uur neem ik de taxi naar het treinstation om de reis naar Narita Airport Hotel te maken, een reis van bijna 4 uur met de trein, ik zal morgenvroeg beginnen met de terugvlucht naar Amsterdam.
ik kan zeker terug kijken op een méér dan geslaagde Japanreis.
De Koi zullen aankomen rond 17 mei op Schiphol, waarna ze in quarantaine gaan, maar nogmaals alle Koi zijn al beschikbaar, schroom niet om de aankoopprijs te vragen, ook de Azukari Koi zijn al beschikbaar voor verkoop, gebruik a.u.b. het onderstaande contactformulier voor meer informatie.
Denk u nu naar het lezen van mijn reisverslagen, nou dat ik zelf ook wel eens willen doen en beleven, nou dat kan.
Wij organiseren complete All-Inclusive rezen naar Niigata Japan, zeker een geweldige ervaring en een verreiking van uw hobby, kijk gerust een op onze pagina “uw eigen Japanreis”
Nogmaals hartelijk dank voor het volgen van mijn reisverslag, en graag tot ziens in de winkel , waar wij u graag alles laten zien en u verrast zult zijn van de winkel en Koihuis.
Met vriendlijke groet , Team MPKOI