Nieuwe kwekers ontmoeten.

Vandaag ben ik begonnen bij een Sanke kweker, voor mij een nieuwe kweker “Kohe” , hij kweekt met Matsunoske / Marudo bloedlijnen echt mooie kwaliteit Sanke.
Ik heb 10 stuks Jumbo Tosai Sanke mogen selecteren 28/35cm, dit is zeker een aanrader, heb ook zijn Nisai mogen aanschouwen, zie film 58/63cm !!

Ben vanaf daar terug gereden naar Marusei Koifarm, 1 van de 2 Jumbo Chagoi “dagverslag 3” is alweer verkocht en ik wil er toch wel wat in mijn Koihuis hebben zwemmen.
Ik heb Yoshiyuki gevraagd naar 1 exemplaar van hele goede kwaliteit en dit is ze geworden, Yonsai 79cm Female met een huidkwaliteit om van te smullen.

Inmiddels is het alweer 12.30 uur, eerst maar eens even lunchen, omdat ik in de bergen zit is het even rijden voor een tentje waar je kunt eten, maar het is gelukt, een heerlijke curry.
Daarna heb ik een afspraak bij Kansuke voor de selectie van Jumbo Tosai en dat is gelukt.
Ik heb hier een hele mooie mix kunnen maken van Kohaku en Goshiki en Doitsu Goshiki, ook weer een nieuwe kweker voor mij met een zeer goede reputatie op het gebied van huidkwaliteit, ik heb wat Oyagoi mogen aanschouwen en dat belooft wat voor deze Tosai. ik heb in totaal 40 stuks geselecteerd van 22/28cm.

Ik had de Oyagoi mogen bekijken en kon het niet laten om naar een wat groter exemplaar Kohaku te vragen, Phoe dat is een fikse prijs, fair zeker maar het past me nu niet, even naar de Nisai gekeken en daarvan een prijs gevraagd, deze waren zéér schappelijk en heb er 6 geselecteerd, kun je juist al beter de huidkwaliteit bekijken en beoordelen.

Ik heb zojuist een telefoontje ontvangen dat het vandaag niet gaat lukken om de Isa Showa op de film te zetten, erg jammer ik had hier nu juist zo naar uitgekeken, maar alle kwekers zijn druk bezig in de bergen voor het klaar maken van de mudponds,  je ziet aan de foto’s en video, dat de sneeuw nagenoeg helemaal verdwenen is ,de meeste kwekers zullen binnen nu en 4 weken de Koi in de mudponds gaan zetten, in dit geval is dit ook zo en daarom wilde hij graag de afspraak verplaatsen naar morgen, DUS MORGEN ….VIDEO ISA SHOWA .

Na deze aankopen ben ik verder gegaan met zoekopdrachten , normaal doe ik dit niet, maar deze 2 Showclass Goshiki’s van de beste Goshiki kweker in Niigata “Kanno”wil ik u niet onthouden.

Graag weer tot morgen voor een nieuw reisverslag, Arrigato

Tijdens mij Japanreis, is de winkel in Nieuwkuijk gewoon geopend , Koningsdag geopend van 12.00-16.00 uur