Een dag van veel geduld maar met een super eind.

Vandaag ben ik optijd gaan rijden om optijd bij Hoshikin te zijn, ik had een afspraak staan voor de selectie van Jumbo Tosai Showa 24/28cm.
Er was iemand voor me die in de VHQ Class aan het slecteren was, dit duurde iets langer dan gepland, maar was wel leuk om te zien.
Na ander half uur was het mijn beurt, zoals kunt zien op de video, netten ze heel het bassin af, zodat ik keuze heb uit alle aanwezige Koi, waarvan het meren deel Showa is en dat is ook wat ik zoek.

Uiteindelijk kom ik tot een selectie van 15 stuks Tosai Showa van Hoshikin, deze worden zelden aangeboden in Nederland omdat Hoshikin zeker geen goedkope kweker is, maar ik had het in November al gevraagd en kon nu tegen een gereduceerde prijs selecteren.
De 15 stuks gaan direct in de verkoop omdat hier héél veel vraag naar is, ik bied deze aan tegen een hele nette prijs van eur. 199,- per stuk incl. quarantaine.
Reserveren is niet mogelijk , geloof me dit is door mij persoonlijk geselecteerd en kreeg complimenten van Hosikin zelf over mijn selectie, wat wil zeggen dat dit hele mooie kwaliteit Showa is.
Als u er een of meerdere wilt aankopen, gebruik a.u.b. onderstaand contactformulier.

Ik ben naar de selectie bij Hoshikin eerst even gaan lunchen, ik heb heerlijke Ramen gegeten, een echte Japanse maaltijd soep, heerlijk !!
Daarna ben ik naar Marusei geweest voor het invullen van een zoekopdracht en wel Hi-Utsuri en dat is gelukt.
Helaas lukken niet alle zoekopdrachten, zo had ik er 1 van een Ayawakaba, zeker géén Koi die je bij veel kwekers tegenkomt, de uitgelezen kweker hiervoor is Yamanaka Oya, deze zoekopdracht moeten we verschuiven naar Oktober, gewoonweg omdat het aanbod te klein was en de kwaliteit te laag was, gelukkig kreeg ik van de klant netjes aantwoord terug, met dank voor de moeite en we gaan wachten tot oktober, dank je wel klant en graag gedaan.

Zoals ik gisteren al vermelden in het reisverslag “voor de liefhebbers van Isa Koifarm”…….
Het onmogelijke is gebeurd, ik heb 25 stuks Female Nisai Showa met certificaat  en 4 Male Nisai Showa met certificaat aangekocht !!!
Dit is echt niet normaal meer, wat ben ik hier blij mee en dit is een bewuste keuze omdat de vraag naar Koi van de betere kwekers hier in Niigata bij mij in de winkel steeds meer is, ik vind het ook heel goed passen tussen de kwekers waar ik al kocht en Koi van heb zwemmen in het Koihuis in de winkel, dit is weer zoiets wat ik al had voorbereid in november 2017 en het kost tijd maar dan heb je ook wat.
Aankoopprijs is nog niet beschikbaar omdat ik morgen het aantal van 29 ga verdelen over de transportboxen en weet dan pas wat de totale vracht zal zijn, overigens zullen deze Koi afzonderlijk worden geprijsd en alle zijn voorzien van certificaten.

Hier alvast een voorproefje van de selectie van de Isa showa’s
Klik op de foto van de certificaten voor een vergroting, ik zal morgen films gaan maken van de Isa Showa !!!

Ben erg blij met deze aankopen van vandaag en hopelijk dat ze ook bij u in de smaak vallen.
Morgen ga ik een selectie doen van nog een aantal Jumbo Tosai Sanke en misschien Kohaku, maar dat is het mooie aan Niigata….je weet maar nooit hoe het lukt en of het lukt.
Graag weer tot morgen voor een nieuw reisverslag.
Domo Arrigato.