De dag van de 23e Dainichi Auction.

Vandaag werden we om 09.00 uur verwacht op de 23e Auction van Dainichi, ik had hier erg veel zin , dus snel er naar toe rijden.
Alle Koi zwemmen buiten in opzet quarantaine vats zodat je ze goed kan bekijken, ook krijg je bij binnenkomst een catalogus van het aanbod en je bordje met je nummer die je opsteekt als je ook wil bieden.
Het was een drukte, ook vele kwekers waren aanwezig en misschien gaan die ook mee bieden?
hieronder een filmpje van wat er zoal rond zwemt, ik heb niet alles kunnen filmen maar dit geeft wel een goede indicatie, Koi van 10 maanden jong 35/43cm !

Nou de veiling gaat beginnen, iedereen heeft zijn zitplaatsen ingenomen, Let the show begins.
De ene na de andere komt in een bowl langs, tjonge jonge wat een Koi, helaas zijn de prijzen ook behoorlijk hoog er zijn véél Aziaten en die bieden veel, soms echt veel, althans voor mij veel te veel, wacht dacht je van een hele mooie luxe middenklasser in auto’dan weliswaar , maar dan noch.

Ik had wat Koi vanuit de catalogus live gezien en er een kruisje bij gezet, in deze zag ik wel iets, maar tot de lunch die overigens ook verzorgt was door Dainichi, was het voor mij nog alleen maar strepen van kruisjes in mijn catalogus.
Maar tot mijn stomme verbazing bood ik op een Tosai Showa van 10 maanden met een lengte van 41cm, door de hectiek van de vorige bieding heb ik maar 2 keer mijn bordje omhoog gestoken en HEBBES!!!!
Niet goedkoop maar wat een Tosai niet normaal en uiteraard voorzien van een certificaat, dit is nou echt iets voor een hobbyist met een mooie grote vijver, dit wordt echt groot !! zeker een aanrader.
En zo gaat het nog een tijdje door, uiteindelijk komt er weer eentje met mijn kruisje voorbij, iets wat kleiner maar gegarandeerd Female en van mooie en goede kwaliteit en weer lukt het mij en nummer 2 heb ik in mijn bezit.
Ik heb bewust voor de wat donkere Showa’s gekozen, als je ze hier ziet als ze Yonsai of Gosai zijn, Phoe indrukwekkend en lakzwart.
Om u een idee te geven van mijn aantal kruisjes in de catalogus, dat waren er 17 stuks.

De auction heeft heel de dag in beslag genomen, maar had het voor geen goud willen missen.
Morgenvroeg…echt vroeg rijden we naar Nagoshi, toch een uurtje of 2 rijden en dan kan ik eindelijk weer mijn Azukari Kohaku zien, ben erg benieuwd naar de ontwikkeling en wanner haar 1e show zal zijn onder de naam MPKOI.

Dit was het voor vandaag, graag weer tot morgen voor een nieuw reisverslag.
via onderstaand contactformulier kunt u reageren als u vragen en of prijzen wilt weten.
Hartelijk dank voor het lezen van mijn reisverslag en tot morgen.