21 April is het weer zover, ik zal weer vertrekken naar Niigata Japan vor de zoektocht naar de mooiste Koi, deze reis is voor mij best speciaal, ik zal voor de 30e keer afreizen.
Deze zoektocht zal onder meer bestaan uit Jumbo Tosai, dit zijn Koi van ongeveer 10/11 maanden jong en soms al een lengte van 35/40cm , ook zal ik zeker vele kwekers gaan bezoeken om weer de beste Koi te kunnen selecteren uit de betere selectie’s van de kwekers.
Ook ben ik erg benieuwd naar de ontwikkeling van mijn Azukari Kohaku van Nagoshi, ze zal in mei 2018 aan haar 5e levensjaar gaan beginnen, ze was bij haar aankoop in November 2017 74cm, ben dus erg benieuwd hoe ze het doet want ze zal dit jaar in een aantal Koishows worden ingezet om mee te dingen naar wat Japanse prijzen.
Uiteraard zal ik hierop terug komen in mijn dagelijks reisverslag, deze zal ik vanaf de 22e April hier plaatsen.
En natuurlijk de Dainichi Auction waar ik voor de 23e April een stoel heb kunnen bemachtigen en dus kan mee bieden, hopelijk….. als de aankoopprijzen reëel zijn.

Tijdens mijn Japanreis, is de winkel in Nieuwkuijk gewoon geopend volgens de zomeropeningstijden.

Na een lange reis weer veilig aangekomen in mijn hotel in Nagaoka, dit is zoals gewoonlijk mijn uitvalbassis.
De reis verliep opzich vrij voorspoedig, maar slapen blijft toch echt een probleem, dit is voor mij de 30e keer dat ik naar Japan vlieg, maar “staand “slapen valt niet mee.
De trein daarin tegen…ik had moeite om mijn ogen open te houden, gezien ik deze keer alleen reis moet ik niet in slaap vallen en mijn station missen, ik heb menig keer met mijn hoofd tegen de voorstoel gebotst 🙂

Maar ik ben er weer, het weer is fantastisch, het was in de middag 24graden en de zon scheen lekker, op naar mijn 1e bezoek, de Jong Koishow waar werkelijk alle kwekers aanwezig waren, dus handen schudden en buigen.