what a day what a lovely day.

Vanmorgen vroeg uit de veren om rond 09.00 uur bij Nagoshi te zijn, het is toch een rit van 140 km, maar we komen mooi optijd aan.
Ik loop nadat ik Nagoshi een hand heb gegeven direct door naar het bassin waar mijn Azukari de vorige keer zwom, hij lacht en wijst een ander bassin aan, ik zie haar zwemmen en ben opnieuw verliefd.
Ze mag gerust in een bowl als je wilt, tuurlijk wil ik dat graag, wat een Kohaku zo mooi, hier staat een trotse Koidealer geloof me.
Ik vind haar in de tussentijd beter geworden, de fukurin is beter maar dat komt dat ze nu haar 5e levensjaar gaat bereiken, ook het beni is beter geworden en maar te zwijgen van het shiroji, zo mooi schoon en helder.
De kweker verwacht veel van de tijd dat ze in de mudpond terug gaat, ze zal binnen nu en 3 weken worden uitgezet in de beste mudpond van Nagoshi, ook zal ze in November 2018 gaan meedoen op een belangrijke Koishow in het district van deze kweker, welke show houden we nog even geheim.
Geniet van onderstaande video, dit zegt vaak meer dan alleen woorden.

Maar we zijn nog niet klaar bij Nagoshi 🙂
Ik zie nog een Kohaku zwemmen , bij navraag is het een Female Sansai van 61cm van een kwaliteit om van te smullen, ook uit de zelfde Sensuke Bloodline als mijn Azukari Kohaku.
Tja daar sta ik dan…….en nu…..ik vraag voorzichtig een prijs en die is fair, mag en kan deze ook in Azukari, waarop Nagoshi zegt Hai ( Ja) is geen goedkope Koi maar besluit haar toch aan te kopen, deze zal eind november 2018 naar Nederland komen maar is nu al te koop, prijs op aanvraag.
Dit is zeker een Koi voor de toekomst en vewacht hier veel van als ze straks in September uit de mudpond komt.

Wat een bezoek aan Nagoshi, ben zeer blij dat ik deze farm heb leren kennen, ik zal deze zeker toevoegen tot een van mijn leveranciers voor mijn Kohaku.
Op naar Marusei Koifarm, een slordige 160 km, maar door de blijdschap van de Azukari en de nieuwe aankoop lijkt het wel of we 300 rijden en we arriveren rond de klok van 12.30 uur in Yamakoshi, dan eerst even lunchen alvorens ik naar Yoshiyuki ga.
Ik ben , even oneerbiedig, door mijn Jumbo Chagoi heen, deze zijn helemaal uitverkocht bij mij en de kenners weten dat MPKOI altijd wel een echte Jumbo Chagoi heeft zwemmen.
Ik kan u verklapen, ook deze keer is het weer gelukt, geen 1 maar 2 exemplaren, 1 = een lichte Chagoi van 85cm Female Gosai en de 2e een iets donkere Chagoi waar ook veel vraag naar is, natuurlijk ook Female 80cm Gosai.
Ook heb ik 10 stuks Female Nisai Chagoi en Karashigoi gevraagd aan Yoshiyuki van Marusei Koifarm gevraagd, hij gaat deze nog voor mij selecteren als hij er genoeg heeft, normaal gaan deze terug in de mudpond, ben benieuwd of dit gaat lukken.

Morgenvroeg heb ik een afspraak staan bij Hoshikin voor het selecteren van Jumbo Tosai, ik heb hier veel zin in, is ook een echte goede kweker met goede Go-Sanke.
Even een nieuwtje……….voor de liefhebbers van ISA !!! zeker de site bekijken morgen, want er staat iets te gebeuren.
Hartelijk dank voor het lezen van mijn reisverslag en tot morgen.
Arrigato

Tijdens mij Japanreis, is de winkel in Nieuwkuijk gewoon geopend volgens de zomeropeningstijden.