Filtermateriaal

Little Niigata Bio Wheels

filtermateriaal bwb

Filtermateriaal Bewegend Bed

De Bio Wheels van Little Niigata is een zeer hoge kwaliteit filtermateriaal en heeft een zeer hoog aanhechtingsoppervlak. Hier kunnen de heilzame natuurlijke bacteriën zich huisvestingen om de vervuilde opgeloste stoffen om te zetten naar een minder giftige vorm. Naast het grote oppervlakte ontstaat er tevens een ideale situatie waarbij het water en voedingstoffen voor de bacteriekolonies passeert. Dit nieuwe type biomedium is geschikt om in drijvende of bewegende toepassing water te filteren. Ideaal voor bewegend bed. Ook geschikt voor Trickle Tower installaties. Oppervlakte 1150 m²/m³. Beschermd oppervlak: 900m²/m³. Dankzij het hoge beschermde oppervlakte biedt het zeer hoge biologische filtratie in vergelijking met andere bio ringen. De Bio Wheels zijn verkrijgbaar in emmers van 20 liter wat goed is voor de verwerking van maximaal 200 gram voer per dag !

Little Niigata SuperBio

filtermateriaal diversen

Filtermateriaal diversen

SuperBio van Little Niigata is een zeer geschikt filtermateriaal voor diverse filters. Het is een open biofiltermateriaal op basis van gesinterd glas.  Uitstekend te gebruiken bij trickle-filters, bakki-showers en meerkamerfilters.  Prijs-/kwaliteitsverhouding is zeer goed. Little Niigata SuperBio is verkrijgbaar in emmers van 20 liter.

Bacto Ring
filtermateriaal diversen
Filtermateriaal diversen

Kinshi Bacto Ring is een filtermateriaal dat speciaal ontworpen is voor afval afbrekende bacteriën. Door de ringachtige structuur kan het filtermateriaal worden ingezet in filters met een hoge waterdoorstroming. In deze zuurstofrijke omgeving biedt dit materiaal de grootst mogelijke oppervlakte waar zich nuttige bacteriën kunnen aanhechten. Het is daarom ook ideaal toepasbaar in biologische filters voor vijvers met een grote visbezetting en vijvers waarin veel wordt gevoerd.
Verkrijgbaar in emmers van 5 ltr en 10 ltr.

Aquakingstone Bacterial House
filtermateriaal trickle / bakki-shower
Filtermateriaal Trickle / Bakki-shower

Aquakingstone Bacterial House is een filtermateriaal gemaakt van minerale steen dat bij erg hoge temperatuur wordt gebakken. Door de open constructie ontstaat er een zuurstofrijke en een zuurstofarme bio cultuur. Daardoor is er een snelle groei van grote kolonies bacteriën die helpen bij het zuiveren en verbeteren van de waterkwaliteit. De Bacterial House is door zijn poreusheid tot wel 10 keer meer effectief dan normaal filtermedium. Door de grote oppervlakte zullen er meer kolonies van bacteriën groeien, die nodig zijn voor de afbraak van nitraat en ammonia in biologische filtersystemen. Tevens laat Bacterial House mineralen en sporenelementen los aan het water die nodig zijn voor een goede gezondheid van alle organismen in het water zoals vissen en planten.
Geschikt voor alle filtersystemen, maar vooral zeer geschikt voor systemen waar een hoog efficiënt filtermedium gevraagd wordt.

Oesterschelpen
filtermateriaal oesterschelpen
Filtermateriaal diversen

Oesterschelpen geven voor een lange tijd extra mineralen af aan het water waardoor de KH stabieler blijft en de ondersteuning aan de PH versterkt. Hierdoor is de kans weer kleiner op PH schommelingen en zo verbeterd de kwaliteit van uw water.  Deze kunt u verdelen in het bijgeleverd en afsluitbaar filternet, ideaal in een Bakki Shower / Trickle Tower of in de in / uitstroom van een plantenfilter.

Beads
filtermateriaal beadfilter
Filtermateriaal Beadfilters

Beads worden gebruikt als filtermateriaal in bead filters zoals ook in de Superbead. Door de vorm en de maat van de beads wordt een zeer groot filteroppervlak gecreëerd. In eerste instantie is dit filteroppervlak met name gunstig voor biologische filtratie. De bacteriën die zich op de beads hechten zorgen namelijk voor een efficiënte omzetting van afvalstoffen in het vijverwater; ammonium, nitriet, nitraat. Na verloop van tijd wordt de biofilm op de beads opgebouwd. Deze biofilm zorgt ervoor dat ook fijne vuildeeltjes uit het water worden gefilterd. Het is wel altijd aan te bevelen om met een voorfilter te werken.

CONTACT ONS

Telefoonnummer: 073 – 5113 313 – E-mailadres: info@mpkoi.nl