Een dag met heel veel regen, Tyfoon ‘Lan’ genaamd.

Wij zijn vanmorgen vertrokken met behoorlijke regen bij het hotel, maar naarmate we verder de bergen inreden, werd het echt héél erg, ik heb nog nooit zoveel regen en windstoten gezien als vandaag.
Ook de rivieren en wegen stonden vol met water, dus toch maar even rustig aan met de auto gedaan.
De eerste stop was Yagenji, hier moeten wij nog het certificaat ophalen van de aangekochte Tancho Showa, ook nog wat prijzen gevraagd van wat grotere Koi.

Vanuit Yagenji even bij Kawakami gekeken voor de stock, er waren veel meer Koi aanwezig dan van de week.
Vandaar uit naar Dainichi gereden, de klanten waren benieuwd naar de HELE grote Koi en wilde dit graag zien, ook nog snel even bij Hoshikin binnen gewandeld maar hier was nog niet veel Koi aanwezig.

Ik wilde nog even langs Marudo omdat er was geoogst gisteren, ben zo blij dat ik dat gedaan heb.
Aangekocht Mukashi-Ogon Roksai 84cm Female.
Wat een Koi zeg, een bouw om van te smullen en een geweldige huidkwaliteit met geweldig Fukurin….en met veel potentie zij Marudo, kijk en geniet mee !

Na dit geweld even snel wat eten en weer door, door het slechte ….echt slecht weer hebben we soms heel langzaam moeten rijden en we hebben nog wat op het programma staan voor vandaag, het is tevens ook de laatste dag van de meereizende klanten, die overigens een extra dag hebben met onze All-inclusive Japanreis vanwege het 10 jarig bestaan van MPKOI.

Op naar Kase, ik heb hier gisteren 10 stuks small Nisai aangekocht waar voor veel animo is, ik weet dat hij vandaag heeft afgevangen ( ondanks het slechte weer) het is weer gelukt 10 stuks extra van goede kwaliteit en met wat speciale variëteiten, Nisai 30/35cm , hier ook weer de foto is voorzien van nummers bij de Koi, vermeld dit bij interesse of mail contact.

Vanuit Kase binnen door gereden vanwege het weer naar Yamazaki, ook dit koste iets meer tijd dan gepland, maar ja het is niet anders.
En weer geluk want er zwemmen Koi die ik graag in de winkel wil hebben zwemmen, een mooie brede mix met vele variëteiten, ook deze zijn zéér schappelijk geprijsd, ook hier geldt vermeld het nummer bij de Koi voor verdere correspondentie, overigens ALLE aangekochte Nisai zijn ook te reserveren zonder aankoop verplichting !

Ook heb ik hier nog 3 stuks Female Sansai 55+cm aan gekocht, 1 stuks Kin Utsuri ( Sold now ) een metallic variant van de Shiro Utsuri, in deze kwaliteit erg moeilijk te vinden.
En 2 exemplaren Aka-Matsuba , zeer schoon en zonder zwarte puntjes of on even heden, deze zijn allebei nog te koop.

Aka - Matsuba 1

Aka - Matsuba 2

Nu nog even zorgen dat we weer veilig bij het Hotel komen, maar ook dat is gelukt.
Vanuit om half 2 zullen de meereizende klanten worden opgehaald door de taxi die ze naar Narita airport zal brengen.
Bij deze wil ze hartelijk danken voor de bijzondere gezellige en leerzame week die we in Japan hebben doorgemaakt, SAYÖNARA of te wel bedankt.

Graag tot morgen voor een nieuw reisverslag, Team MPKOI.