Tyfoon komt naar Japan.

Vanmorgen vroeg op weg naar Marudo, onderweg al wat regen maar dat mag de pret niet drukken.
Aangekomen bij Marudo even kijken bij de grotere Sanke 70+cm, een van de meereizende klanten is opzoek naar een grotere Koi, maar er zwemt niet iets wat hij mooi vind.
Op naar de volgende kweker, deze keer is dit Hosokai, er zwemt een Koi van een klant die nog gefotografeerd moet worden, bij aankomst is de Koi verplaatst, daarbij heeft deze een beschadiging(tje) opgelopen, en omdat we er geen andere konden vinden heb ik de deal moeten cancelen helaas.

Vanuit Hosokai even naar Kase gereden, ik had hier gisteren een mooie Tancho Showa gezien, bij aankomst was deze er nog gelukkig, de Koi in de bowl gezet en deze had her en der secundair Hi spots, dit is echt jammer.
Kase had nog wel een leuke small Nisai mix zwemmen voor een zéér nette prijs, selecteren dan maar, uiteindelijk kom ik tot een 10 tal Koi die een prima prijs / kwaliteit hebben.
ik heb de Koi op de foto een nummer gegeven, vermeld dit nummer als u verdere informatie wenst.

Even snel onderweg wat eten en weer door, inmiddels begint het langzaam steeds harder te regenen, maar dat mag de pret niet drukken.
Op naar Suda voor een grotere Koi voor de meereizende klant, normaal zwemmen er hier best veel en grotere Showa rond, deze keer beperkte aantallen en een maximale lengte van 60cm, dit is niet wat hij zoekt.

Dan gaan we naar Koda Koifarm, hij heeft vaak vele goede en grotere Koi zwemmen, en dat klopt, mijn oog valt direct op een geweldige Showa, intens zwart sumi en diep rood van kleur, Dainichi Bloedlijn, ook de klant die opzoek is naar een grotere Koi heeft deze Showa gespot.
Ik heb de Showa aangewezen aan Koda –san en hij kijkt mij aan en zegt dure Koi, ja dat dacht ik al, maar goed ik krijg de prijs van Koda zeker geen goedkope Showa maar zo goed, zulke Showa van deze kwaliteit zijn zeldzaam hier.
Uiteindelijk besluit de klant deze aan te kopen en ze blijft nog 1 jaar in Azukari bij Koda, ook zal deze Showa worden ingezet op de Nagaoka Koishow 2018.
Kijk en geniet ervan, doen wij ook hoor !!!!

Nog even langs Choguru maar daar waren ze al bezig, dan maar even langs Yamazaki die was ook bezig met klanten dus komen we een andere keer terug, iedereen is binnen vanwege de regen, het gaat ook steeds harder waaien, er is voor morgen een Tyfoon voorspelt en dat merk je nu al goed, morgen gaat er +/- 50mm regen vallen met windkracht 8 erbij, vele kwekers hebben de Ikeage die gepland stond voor morgen uitgesteld naar Dinsdag.
Vanuit Yamazaki zijn we nog even bij Iwashita langs gereden, hier waren ook mensen aan het selecteren, even een prijs gevraagd voor een Koi die wij hadden gespot voor een klant, nu snel naar het hotel want het begint al vroeg donker te worden, de Tyfoon komt eraan.

Graag tot morgen met een hopelijk mooie verrassing van nieuwe Koi.