Het jureren op de 64e Nagaoka Koishow.

Ik was om 08.30 uur aanwezig voor het jureren op deze show, na de indeling van de groepen hebben wij onze jassen gekregen, de voorzitter een gele wij een groen, ook Hirashi-san Marudo zat in deze zelfde groep.
Na wat uitleg hoe we gaan jureren gingen we klokslag 09.00 uur van start met het vinden van de Grand-Champion, hier voor hadden we exact 10 minuten, in eerste instantie hadden we 4 kandidaten, na een 2 ronde waren er nog 2 over, de strijd ging tussen een Showa en een Kohaku, uiteindelijk is het de Kohaku van Marudo Koifarm geworden, deze had ik ook als nummer 1 op mijn lijstje.

Toen de grootste klasse tot 55 BU, dit is een moeilijke klasse omdat er heel veel vissen in deze klasse vallen, maar na ruim 2 uur waren we er uit, in elke klasse een 1e en 2e prijs.

Op naar de 15 BU en 20BU dit zijn de Koi die in een plastic zak zwemmen, na wat gesteggel en stemmen zijn we het ook hierover eens geworden.
We zijn klaar rond de klok van 12.00 uur, we krijgen en lekkere lunch en we mogen de jassen houden, ik mag gerust stellen dat dit een erge leuke en leerzame ervaring is.

Vanavond zijn wij ook uitgenodigd voor het kwekers bal van deze Koishow, het kan dus zijn dat het reisverslag nog niet helemaal klaar zal zijn als ik deze plaats op de site, maar zal deze z.s.m. bijwerken.

Grand Champion 64e Nagaoka Koishow.
Marudo Koifarm

Robin heeft ondertussen nog met de klanten wat kwekers bezocht waaronder Iwashita en Maruju, de meeste kwekers zijn echter allemaal op de Koishow aanwezig, maar ze hebben wel kunnen rondkijken.
Daarna is hij naar Marusei Koifarm gereden voor het fotograven en meten van de aangekochte Koi.
Hieronder ziet u de foto en film van deze Koi met alle informatie.

Marusei Koifarm
HQ Kohaku Female
66cm Sansai
For sale

Marusei Koifarm
HQ Kohaku Female
64cm Sansai
For sale

Marusei Koifarm
HQ Mukashi-Ogon Female
75cm Yonsai
For sale

Marusei Koifarm
HQ Maruten Sanke Female
For sale

Marusei Koifarm
HQ Showa Female
For sale

明日のような

Ashita no Yöna     ” Graag tot morgen ”