Ook mijn laatste dag van deze Japanreis is succesvol.

Vandaag ben ik gestart bij Kase, ik hier in oktober goed kunnen slagen, nu nagenoeg helemaal uitverkocht, dan maar even naar Ikarashi Ozumi , was al weer even geleden dat ik hier was, ik was nog opzoek naar wat variëteiten, helaas kon ik ze hier niet vinden. Via de bergen weer terug naar Nagaoka om zo door te rijden naar Marusei Koifarm, Yoshiyki was aan het oogsten, ja nog steeds, hij vertelde mij laast dat hij nog 40 mudpond moet afvangen, niet normaal hoeveel mudponds deze farm bezit.

Inmiddels is het alweer half 12, de tijd gaat hier zo snel, ik moet nog even langs Marujyu Koifarm om wat af te geven, een klant heeft hier een Yonsai Tancho Kohaku gekocht en die moet mee op transport naar Nederland, het certificaat van de Tancho ligt al klaar en hop door naar de Ramenbar, even lekker soep eten voor de lunch

Naar de lunch ben ik terug gereden naar Marusei Koifarm, inmiddels is Yoshiyuki gearriveerd, ik ben nog opzoek naar een aantal grotere Koi, na wat wikken en wegen geeft Yoshiyuki aan dat hij er een aantal selecteert voor mij die passen in het budget wat ik hem gaf, dit werk vaak véél beter dan tussen de vele Koi gaan te scheppen en ik moet zeggen, dit had ik niet beter gekund, uiteindelijk koop ik er 5 stuks Yonsai variërend van 64 tot 75cm voor een mooie prijs, dus als u een grotere Koi zoekt voor een goede prijs, schroom niet en mail me.

Na deze mooie aankopen bij Marusei Koifarm rij ik nog langs Kyochan, ik had hier al 8 stuks Nisai Tancho en Sanke gekocht en wil er nog een 4 stuks bij kopen, ook had de de 8 stuks nog niet op de foto gezet, dus uiteindelijk 12 stuks hele mooie Tancho en Sanke en Kohaku geselecteerd, tevens is dit mijn laatste aankoop van deze reis.

Mijn “extra “reis zit er weer op, ik kan terug kijken op een zéér geslaagde reis met vele mooie aankopen en een paar echte kopstukken. Ik wil iedereen die mij heeft gevold hartelijk danken voor de interesse en graag tot snel in mijn winkel om de Koi na de quarantaine periode te komen bekijken. Hou in ieder geval de site in de gaten, er gaan hele mooie dingen voorbij voor bij komen.

Nogmaals hartelijk dank en tot snel bij MPKOI.B.V.
Met vriendelijke groet,

Martijn Pelders