Wat een dag, een om nooit te vergeten

Vandaag een behoorlijke rit naar de kweker Nagoshi in het Shimoniikawa District, toch een rit van 145 kilometer, maar uiteindelijk zeker de moeite waard.Eenmaal aangekomen waren ze volop aan het selecteren, waaronder Nisai Kohaku van de betere kwaliteit. Na deze te hebben bekeken heb ik de prijs gevraagd van deze Nisai Kohaku, de prijs is méér dan goed en ik selecteer er 5 stuks van een goede kwaliteit en met een mooi patroon.

Nr 4 Optie Werner

Wat mij nu overkomt had ik in mijn stoutste dromen nooit verwacht, ik was nog opzoek naar een goede Kohaku van formaat.
Hij heeft mooie grote Kohaku zwemmen, na een aantal exemplaren te hebben zien zwemmen vraag ik om de leeftijd…..Yonsai….wat echt waar !
Nagoshi verteld dat deze van de bloedlijn Sensuke zijn, ik wordt even stil van deze Kohaku’s wat een bloedmooie Koi.
Ik wijs er 2 aan en deze worden dan ook geschept en gebowld, had ik beter niet kunnen vragen, wat een kwaliteit , ik wijs er 1 van de 2 aan waarop Nagoshi zegt “Kashira” wat betekent de beste Yonsai Kohaku die hij heeft zwemmen.

Na héél veel nadenken, ga ik over tot de aankoop van deze Tategoi Kohaku, dit is een Kohaku van een kwaliteit die ik nog weinig heb gezien in mijn loopbaan.
Het blijkt ook wel dat dit echte kwaliteit is, de kweker is een beetje overrompeld door deze aankoop en verteld mij dat ze nog 1 jaar in Azukari in Japan moet blijven en zal hij deze in meerdere Japanse Koishows in gaan zetten onder mijn naam als zijnde MPKOI. Wat ben ik blij niet normaal en bijzonder trots dat dit vandaag mijn eigendom is geworden, tevens is dit ook mijn duurste aankoop ooit, maar dat even ter zijde.Doordat de Kashira Kohaku nog een jaar in Japan zal blijven wil ik toch dat er een Kohaku naar Nieuwkuijk gaat komen, ik heb nog een aantal klanten die juist opzoek zijn naar de echte hoge kwaliteit Kohaku.

Nog trillend op mijn benen na de aankoop van de Kohaku vraag ik toch een prijs voor de andere Kohaku, met die verstande dat deze wel naar Nederland moet komen. Nagoshi kijkt mij verbaasd aan en gaat samen met zijn zoon in beraad om vervolgens na een minuut of 5 weer terug te komen met voor hem  een definitieve, aankoopprijs, phoe……daar was ik al bang voor. Ik neem ook even een pauze en geef Nagoshi een tegenbod maar wel fair, we schudden de handen, allebei zijn ze voor MPKOI, tjonge jonge wat is dit geweldig en ben er gewoon stil van “Subarashidesu” wat betekent geweldig in het Japans. ( je moest eens weten hoe ik mij nu voel) ?

Na deze geweldige aankopen rijden we terug naar Nagaoka waar we nog even bij Marudo geweest voor het vervullen van een zoekopdracht voor een Yamabuki. En ook dat is gelukt, wat een dag zeg. Ik heb contact met de klant van de zoekopdracht via Messenger, dit werk super een heel direct, de zoekopdracht wordt verzilverd en de klant is helemaal happy, dit via een extra service voor onze klanten, wifi aan boord van de auto en de kwekers.

Tot zover mijn dagverslag van dag 4 van de november reis 2017, zeker voor mij een dag om nooit te vergeten. Graag weer tot morgen voor een nieuw reisverslag.