Een dag vol met selecties!

Vandaag zijn we begonnen bij NND Koifarm, er was daar een action met Koi, toen wij aankwamen was er nog niemand en waren ze de Koi in de verschillende bassins aan het plaatsen, deze waren al wel voorzien van de certificaten van de Koi met de aankoopprijs…………..dit was even schrikken, allemaal erg duur, misschien maar dat is mijn mening ,wel iets te duur.
Ook het weer was niet echt geweldig, het regende behoorlijk door, hoop voor NND Koifarm dat het ondanks het slechte weer toch een succes mag zijn geweest met de action.

We hadden een afspraak bij Marudo voor de selectie van de Sansai’s van rond de 60cm, eenmaal aangekomen hebben we eerst samen met Marudo en Keko ( zijn Dochter) een kopje koffie gedronken.
Rond de klok van 10.30 uur zijn we gestart met de selectie van de Koi, toen ik er eenmaal een aantal in de bowl had werd ik erg blij, de kwaliteit en bouw is véél beter dan ik in het bassin had kunnen zien , uiteindelijk heb ik er 16 stuks aangekocht, allemaal Female 27 maanden jong en rond de 55/60cm, ik ben hier heel erg blij mee.
Door deze grote aankoop is de prijs ook veel beter en ik laat u hiervan mee profiteren, mail mij gerust voor de prijs, dit zal u zeker verrassen.
Ik heb in deze mooie selectie o.a. geselecteerd: Yamabuki, Chagoi in diverse kleuren, Ginrin Chagoi, Kin-Matsuba en 1 Kabuto (dit is een oude Metallic variëteit )
Ik heb elke Koi van deze selectie een eigen nummer gegeven, als u informatie wilt of een optie of direct wilt aankopen, vermeld dan altijd het K nummer van de foto.

Vanuit Marudo rijden we naar Hosokai, ik heb een zoekopdracht voor een Kin Shiro-utsuri ( metallic Shiro-Utsuri) deze variëteit zie je bijna nergens maar Hosokai heeft ze weleens.
En Ja hoor weer een zoekopdracht kunnen afvinken van mijn lijstje, VHQ Kin-Shiro-Utsuri, Nisai 45/50cm en Female, we gaan van de week nog even terug naar deze kweker, hij is volop aan het oogsten en ben benieuwd wat er nog allemaal binnen gaat komen.

Op naar Marusei Koifarm voor het vragen van de excate prijzen van de Koi van gisteren die ik in een drijfnet had geplaatst, wederom is Yoshiyuki niet aanwezig, hij is weer een Ikeage aan het doen, maar ik weet dat ik gerust wat Koi kan scheppen en apart mag zetten om later de prijs te kunnen vragen als hij er wel is, inmiddels zijn er weer veel Koi bijgezet vanuit de mudponds, ik zie een 2 tal Koi zwemmen die mijn aanstaan, 1 Female Sansai Showa 60cm die nog een hele ontwikkeling tegemoet gaat in ons water, er zal zeker sumi (zwart) op de kop komen ook op het lichaam zal dit verder gaan ontwikkelen, verder is de huidkwaliteit erg goed en het rood mooi diep en intens, zeker een Koi voor iemand die juist de ontwikkeling een uitdaging vind, zelf vind ik deze erg mooi.
De 2e is een Female Yonsai Sanke, een echte beer van een Koi, een groot hoofd met appel wangentjes met een traditionele tekening en sumi setting.
Hopelijk hebben we morgen de al de prijzen van deze Koi bij Marusei, ook de klanten hadden nog een mooie Kohaku zien zwemmen, ook deze is in mijn drijfnet bijgeplaatst.

Inmiddels is het droog geworden, het heeft vandaag veel geregend helaas, maar de vooruitzichten zijn goed qua weer en temperatuur.
Op naar Yagenji voor een meereizende klant, deze is opzoek naar een Asagi en die kweekt Yagenji hele mooie.
Uiteindelijk hebben we een mooie Asagi gevonden en ik heb een mooie Tancho Showa zien zwemmen.
Toch maar eens een prijs gevraagd voor de Tancho, deze is fors maar wel in fair, deze VHQ Tancho Showa is 60+ Female en pas 27 maanden oud, een goede body en een mooi patroon, ook de Tancho stip is intens rood van kleur, denken denken denken, Sold zeg ik tegen Daisuke van Yagenji Koiarm, ook deze komt naar Nieuwkuijk.
ASAGI SOLD /TANCHO SHOWA OPTIE

Tjonge jonge wat heb ik mooie Koi kunnen aankopen vandaag, dit zijn zeker de betere dagen van een Japanreis.
Morgen weer een nieuwe dag met hopelijk net zo veel mooie Koi als vandaag.
Tot morgen, en mail gerust voor deze Koi, ik geef u graag alle informatie.
Team MPKOI B.V.