Dag van een grote verrassing.

Vandaag zijn we om 08.00 uur gaan rijden, we zijn eerst even naar Marudo gereden voor het ophalen van wat papieren, ik vroeg aan Marudo wanneer de Ikeage waar hij het gisteren over had met ons zou gaan plaatsvinden, ehhh als je wilt kunnen jullie mee gaan kijken.
Dat antwoord hadden wij snel klaar, ja graag, prima neem even wat koffie dan rijden we om 09.00 uur weg, het betrof een van zijn betere mudponds met 129 stuks Nisai VHQ Kohaku, eerst even wat Sake in de mudpond schenken als traditie, daarna kregen wij allemaal een klein borreltje en kon het werk beginnen.
Dit is best uniek te noemen, Marudo laat niet snel klanten bij het leeghalen van een mudpond, maar wij hadden gelukkig deze privilege en wat een uitzicht.
Kijk maar en geniet ervan, hier zijn geen woorden bij nodig!

Na deze Ikeage zijn we naar het vishuis gereden van Marudo, inmiddels zijn er al diverse mensen aanwezig voor het losse en selecteren van deze Kohaku’s waaronder Narita Koifarm.

Ik had gisteren al wat mooie kleinere Sansai 55cm Chagoi – Karashigoi – Gin Matsuba en Kabuto zien zwemmen die mij wel aanspreken, maar door de drukte van de Ikeage was er geen tijd voor selectie van deze, maar daar komen we vandaag nog op terug.
Op naar Marusei Koifarm, hier zwemmen al best veel Koi rond, helaas is Yoshiyuki niet aanwezig maar ik kan en mag dan toch gewoon selecteren, ik heb een 2 tal Sansai 55/60cm Female Kohaku geselecteerd en 1 Female Mukashi Ogon van 70/75cm, de exacte prijzen heb ik nog niet maar deze zullen morgen bekent zijn.
We hebben wat problemen met video 2, deze zal Japanse tijd 08.00 uur pas zichtbaar zijn, excuses daarvoor.

SOLD OUT

Inmiddels is het alweer 12 uur en dus tijd voor de lunch, omdat het mooi weer is nemen we de lunch bij 7/11, deze hebben we heerlijk genuttigd in het zonnetje.
Na de lunch hebben we vele kwekers bezocht om een beeld te krijgen wat er zoal op dit moment rond zwemt, we hebben Yamazaki , Yagenji, Papa Hirasawa, Otsuka bezocht, waar we later deze reis nog terug gaan.
Ik had nog wat dingen te bespreken met Choguru, dus snel even langs gereden, ook hij was net klaar met het binnen halen van een nieuwe oogst, tja toch maar in de bowl geschept, uit eindelijk 5 prachtige exemplaren, waaronder 2 stuks Female en 3 stuks Male, wederom zéér goede kwaliteit tegen een nette prijs.

Het verhaal Marudo kleinere Sansai, inmiddels is het alweer 16 uur als we aankomen bij Marudo, graag wil een goede prijs voor deze kleinere Sansai hebben, de kwaliteit is goed en de keuze is groot genoeg om een mooie selectie te kunnen maken, na overleg met Marudo voor de prijs ga ik hier maar liefst 16 stuks selecteren, dit is echt de moeite waard voor de gene die iets moois zoeken tegen een goede prijs, inmiddels is het half 5 in de middag en is het te laat om te beginnen met de selectie omdat het rond 17 uur donker begint te worden, dus een afspraak gemaakt voor morgen rond het middag uur, ik denk dat dit een buitenkans wordt maar hier morgen meer over.
Morgen zullen we ook NND Koifarm bezoeken hier is een action waar we graag bij willen zijn, wat het uiteindelijk gaat opleveren weet ik nog niet.

Ik hoop u morgen weer te mogen ontmoeten voor het reisverslag van dag 3.
arigato gozaimasu