• 0

Recent

WYSIWYG default value

Koi presentatie en winkelverbouwing avond was een groot succes.

Geweldige avond met vele hobbyisten.

Na veel werk te hebben verzet de afgelopen weken, was het gisterenavond zover, de presentatie van de nieuwe Koi van mijn Japanreis van oktober en november 2017 en de opening van de extra verdieping van de winkel.
Het was super druk met vele bekende en onbekende gezichten, iedereen was onder de indruk van de nieuwe Koi, maar ook zeker de extra winkelverdieping waar u een geweldig uitzicht heeft over ons Koihuis.
Ook hebben vele Koi een nieuwe eigenaar gevonden, we hebben Koi zwemmen vanaf 30 tot bijna 90cm groot en een 30 tal echte Jumbo Koi van boven de 70cm.

Al met al méér dan geslaagd, de nieuwe verdieping staat in het teken van filtratie en er is een zitje gecreëerd voor het rustig bekijken van de Koi van bovenaf.
Niet iedereen was gisteravond in de gelegenheid, maar nu alle Koi uit quarantaine zijn kunt u rustig eens deze live komen bekijken, uiteraard bij aankoop van een Koi, mag deze gratis overwinteren bij ons.

Do you like Jumbo Yamabuki ?

Do you like very big Mukashi Ogon?

Ok was er nog een prachtige prijs te winnen, een All-Inclusive Japanreis voor de trip van Oktober 2018,
Deze prachtige reis t.w.v. € 1825,- is gewonnen door: Siebe van Tilburg.
Van harte gefeliciteerd met deze prijs.

Kom gerust eens een kijkje nemen naar al dit moois, u bent van harte welkom binnen onze openingstijden.
Graag willen wij iedereen bedanken voor jullie bezoek en interesse,
Met vriendelijk groet, Team MPKOI B.V.

Het begint vorm te krijgen.

De aanloop naar de speciale avond van 11 januari
” Koi presentatie en verbouwing winkel “

De werkzaamheden zijn afgelopen weken gewoon door gegaan, het is toch iets meer werk als we verwacht hadden, maar goed alleen perfect is goed genoeg denken we maar.
De grote basis van deze verbouwing en aanpassingen zijn grofweg klaar, nu alleen juist nog dé puntjes op de i.
Enkel groothandels die producten kwamen brengen keken hun ogen uit, wat een verandering zeg en wat bijzonder mooi !
Kijk en daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op dat wij zulke complimenten krijgen.

De laatste loodjes.

We hebben zeker goede hulp, maar toch hebben we een klein beetje meer tijd nodig, vandaar dat we op:
Dinsdag 9 Woensdag 10 GESLOTEN ZIJN
Donderdag de 11e gaan we open rond de klok van 16.00 uur en kan ” DÉ SPECIALE DAG ” beginnen.

Donderdag 11 Januari zullen wij om 17.00 uur starten met onze Koi presentatie winter 2018 en een kijkje in de verbouwde / uitgebreide winkel van MPKOI.
Uiteraard zullen wij zorgen voor de nodige hapjes en drankjes op deze speciale avond, ook maakt elke bezoeker kans op DÉ Japan-ticket die we gaan weggeven voor de reis van Oktober 2018, bij binnenkomst krijgt u een kaartje die u in kunt vullen en zo maakt u automatisch kans op deze geweldige prijs.
Maar er is meer, we zullen een mooie Showa gaan veilen op deze avond, het hoe of wat hoort u op deze avond.
Ik hoop u allen te mogen ontmoeten en met u te kunnen proosten op een geweldige echte Koi avond.

Dinsdag 9 Woensdag 10 GESLOTEN ZIJN
Donderdag de 11e gaan we open rond de klok van 16.00 uur en kan ” DÉ SPECIALE DAG ” beginnen.

Fijne feestdagen toegewenst

Team MPKOI B.V. wil u hartelijk danken voor het vertrouwen en de fijne relatie die er weer was in 2017.
Hopend u in 2018 nog beter van dienst te kunnen zijn, via deze weg willen wij u fijne feestdagen en een gezond 2018 toewensen.

tijdens de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden, deze zijn:

1e en 2e Kerstdag gesloten
27 / 28 en 29 December geopend van 12:00 -17:00 uur
Zaterdag 30 December geopend van 10:00 – 16:00 uur
oudejaarsdag en nieuwjaarsdag gesloten

Koi presentatie & verbouwing winkel.

Deze Speciale Dag zal plaatsvinden op Donderdag 11 Januari 2018
van 17:00 – 22:00 uur

Graag nodigen wij u uit als vaste klant bij de presentatie van de Nieuwe Koi die zijn aangekocht in mijn Japanreis van oktober en november 2017.
Graag willen wij u de gelegenheid bieden om tijdens deze speciale dag als een van de eerste de nieuwe Koi live te komen bewonderen.
Al onze Koi zijn dan uit quarantaine en kunnen voor u gebowld worden, alle Koi die tijdens deze speciale dag worden aangekocht, mogen gratis overwinteren bij ons tot maart 2018.

tijdens deze dag presenteren wij u ook graag onze vernieuwde en uitgebreide winkel waar wij een speciale afdeling filtratie en toebehoren hebben gecreëerd, voorzien van de nieuwste technieken en uit voorraad leverbaar, door deze uitbreiding hebben we véél meer ruimte in de winkel waardoor we ons assortiment nog verder hebben uitgebreid.

Het was weer een mooie zoektocht om de beste Koi te vinden bij diverse kwekers in het Niigata gebied, maar het ons weer gelukt, zelfs zo goed, dat de Koi uit onze reis van oktober 2017 voor 70 % verkocht waren bij thuiskomst, vandaar dat we in november 2017 wederom zijn afgereisd naar Niigata voor de zoektocht naar weer een nieuwe voorraad Koi en wat voor een voorraad, de voorraad Koi die wij nu hebben zwemmen is nog nooit zo groot geweest, en de kwaliteit is om van te smullen.
Zorg dat u erbij bent als vaste klant van MPKOI, tijdens deze speciale dag zullen wij u voorzien van een wat hapjes en wat drankjes, wel in de stijl zoals het hoort.

Ook hebben wij nog wat speciaals, tijdens deze dag zullen wij een geweldige Koi gaan veilen, waar u uiteraard aan kan deelnemen, maar daarover meer tijdens de dag zelf.
Ook maakt elke bezoeker kans op een gratis vliegticket Japan, deze ticket is voor de MPKOI All-Inclusieve Japanreis van oktober 2018.

 

 

Dit jaar dus géén Kerstshow zoals voorgaande jaren, maar een hele speciale dag net in het nieuwe jaar, bij deze nodigen wij u dan ook uit om hierbij aanwezig te zijn op:
11 januari 2018 van 17:00-22:00 uur

De 2e en 3e nieuwe zending Koi.

De 2e en 3e zending nieuwe Koi zijn onderweg.

Ondanks de zéér drukke periode binnen MPKOI, verbouwing , Koi fotograferen, quarantaine werkzaamheden, nieuw kassasysteem………..
landen onze 2e en 3e zending Koi deze week op Schiphol.
Dit zijn Koi uit mijn laatste reis van november 2017, de 1e zending heeft er inmiddels meer dan 2 weken quarantaine opzitten en ik moet zeggen dat het meer dan uitstekend gaat, maar Donderdag de 14e december zal zending 2 arriveren bij ons, wederom weer een mooie selectie van Nisai / Sansai en Yonsai van diverse kwekers waaronder, Yagenji – Izumiya – Marudo en Marusei.

De 3e zending komt a.s. Zaterdag de 16e rond de klok van 18.00 uur aan op Schiphol, deze zending had eigenlijk afgelopen Dinsdag moeten arriveren op Schiphol, maar deze vlucht was gecanceld in verband met de sneeuwval.
Bij deze zending zitten een paar extreme kwaliteit Koi, zeker eens de moeite waard om deze eens te komen bekijken, uiteraard gaat zowel de 2e als de 3e zending in een uitgebreide quarantaine.
Over het verdere verloop van de aankomst en foto’s vanuit de quarantaine en dergelijke, houden wij u op de hoogte.
Tijdens deze zaterdag zijn wij gewoon geopend van 10.00-16.00 uur

Doordat wij veel nieuwe Koi hebben aangekocht, is het maken van foto’s en het plaatsen op het Koiaanbod een enorme klus.
Het plaatsen van de info , film en Foto bij de desbetreffende Koi moet erg zorgvuldig gebeuren en kost dus veel tijd, we zullen z.s.m. weer Koi gaan toevoegen op ons Koiaanbod, als er iets voorbij komt wat u aanspreekt, schroom dan niet en reserveer de Koi kosteloos, aankopen is ook een optie, dan weet u zeker dat de Koi in Maart 2018 lekker bij u in de vijver zijn rondjes kan zwemmen.

Dag 5 november 2017

Ook mijn laatste dag van deze Japanreis is succesvol.

Vandaag ben ik gestart bij Kase, ik hier in oktober goed kunnen slagen, nu nagenoeg helemaal uitverkocht, dan maar even naar Ikarashi Ozumi , was al weer even geleden dat ik hier was, ik was nog opzoek naar wat variëteiten, helaas kon ik ze hier niet vinden.
Via de bergen weer terug naar Nagaoka om zo door te rijden naar Marusei Koifarm, Yoshiyki was aan het oogsten, ja nog steeds, hij vertelde mij laast dat hij nog 40 mudpond moet afvangen, niet normaal hoeveel mudponds deze farm bezit.

Inmiddels is het alweer half 12, de tijd gaat hier zo snel, ik moet nog even langs Marujyu Koifarm om wat af te geven, een klant heeft hier een Yonsai Tancho Kohaku gekocht en die moet mee op transport naar Nederland, het certificaat van de Tancho ligt al klaar en hop door naar de Ramenbar, even lekker soep eten voor de lunch.

Naar de lunch ben ik terug gereden naar Marusei Koifarm, inmiddels is Yoshiyuki gearriveerd, ik ben nog opzoek naar een aantal grotere Koi, na wat wikken en wegen geeft Yoshiyuki aan dat hij er een aantal selecteert voor mij die passen in het budget wat ik hem gaf, dit werk vaak véél beter dan tussen de vele Koi gaan te scheppen en ik moet zeggen, dit had ik niet beter gekund, uiteindelijk koop ik er 5 stuks Yonsai variërend van 64 tot 75cm voor een mooie prijs, dus als u een grotere Koi zoekt voor een goede prijs, schroom niet en mail me.

Yonsai Sanke 71cm

Yonsai Showa 75cm

Yonsai Kujaku 68cm

Yonsai Showa 74cm

Yonsai Shusui 64cm

Na deze mooie aankopen bij Marusei Koifarm rij ik nog langs Kyochan, ik had hier al 8 stuks Nisai Tancho en Sanke gekocht en wil er nog een 4 stuks bij kopen, ook had de de 8 stuks nog niet op de foto gezet, dus uiteindelijk 12 stuks hele mooie Tancho en Sanke en Kohaku geselecteerd, tevens is dit mijn laatste aankoop van deze reis.

Mijn “extra “reis zit er weer op, ik kan terug kijken op een zéér geslaagde reis met vele mooie aankopen en een paar echte kopstukken.
Ik wil iedereen die mij heeft gevold hartelijk danken voor de interesse en graag tot snel in mijn winkel om de Koi na de quarantaine periode te komen bekijken.
Hou in ieder geval de site in de gaten, er gaan hele mooie dingen voorbij voor bij komen.
Nogmaals hartelijk dank en tot snel bij MPKOI.B.V.
Met vriendelijke groet Martijn Pelders

Dag 4 november 2017

Wat een dag, een om nooit te vergeten.

Vandaag een behoorlijke rit naar de kweker Nagoshi in het Shimoniikawa District, toch een rit van 145 kilometer, maar uiteindelijk zeker de moeite waard.
Eenmaal aangekomen waren ze volop aan het selecteren, waaronder Nisai Kohaku van de betere kwaliteit.
Na deze te hebben bekeken heb ik de prijs gevraagd van deze Nisai Kohaku, de prijs is méér dan goed en ik selecteer er 5 stuks van een goede kwaliteit en met een mooi patroon.

Nr 4 Optie Werner

Wat mij nu overkomt had ik in mijn stoutste dromen nooit verwacht, ik was nog opzoek naar een goede Kohaku van formaat.
Hij heeft mooie grote Kohaku zwemmen, na een aantal exemplaren te hebben zien zwemmen vraag ik om de leeftijd…..Yonsai….wat echt waar !
Nagoshi verteld dat deze van de bloedlijn Sensuke zijn, ik wordt even stil van deze Kohaku’s wat een bloedmooie Koi.
Ik wijs er 2 aan en deze worden dan ook geschept en gebowld, had ik beter niet kunnen vragen, wat een kwaliteit , ik wijs er 1 van de 2 aan waarop Nagoshi zegt “Kashira” wat betekent de beste Yonsai Kohaku die hij heeft zwemmen.

Na héél veel nadenken, ga ik over tot de aankoop van deze Tategoi Kohaku, dit is een Kohaku van een kwaliteit die ik nog weinig heb gezien in mijn loopbaan.
Het blijkt ook wel dat dit echte kwaliteit is, de kweker is een beetje overrompeld door deze aankoop en verteld mij dat ze nog 1 jaar in Azukari in Japan moet blijven en zal hij deze in meerdere Japanse Koishows in gaan zetten onder mijn naam als zijnde MPKOI.
Wat ben ik blij niet normaal en bijzonder trots dat dit vandaag mijn eigendom is geworden, tevens is dit ook mijn duurste aankoop ooit, maar dat even ter zijde.

Doordat de Kashira Kohaku nog een jaar in Japan zal blijven wil ik toch dat er een Kohaku naar Nieuwkuijk gaat komen, ik heb nog een aantal klanten die juist opzoek zijn naar de echte hoge kwaliteit Kohaku.
Nog trillend op mijn benen na de aankoop van de Kohaku vraag ik toch een prijs voor de andere Kohaku, met die verstande dat deze wel naar Nederland moet komen.
Nagoshi kijkt mij verbaasd aan en gaat samen met zijn zoon in beraad om vervolgens na een minuut of 5 weer terug te komen met voor hem  een definitieve, aankoopprijs, phoe……daar was ik al bang voor.
Ik neem ook even een pauze en geef Nagoshi een tegenbod maar wel fair, we schudden de handen, allebei zijn ze voor MPKOI, tjonge jonge wat is dit geweldig en ben er gewoon stil van “Subarashidesu” wat betekent geweldig in het Japans.
( je moest eens weten hoe ik mij nu voel) ?

Na deze geweldige aankopen rijden we terug naar Nagaoka waar we nog even bij Marudo geweest voor het vervullen van een zoekopdracht voor een Yamabuki.
En ook dat is gelukt, wat een dag zeg.
Ik heb contact met de klant van de zoekopdracht via Messenger, dit werk super een heel direct, de zoekopdracht wordt verzilverd en de klant is helemaal happy, dit via een extra service voor onze klanten, wifi aan boord van de auto en de kwekers.

Tot zover mijn dagverslag van dag 4 van de november reis 2017, zeker voor mij een dag om nooit te vergeten.
graag weer tot morgen voor een nieuw reisverslag.

Dag 3 november 2017

Zondag is een rustdag.

Vandaag met volle moed op pad voor een nieuwe dag met hopelijk vele mooie selecties, helaas liep dit even iets anders dan gepland.
Ook hier is in het “na seizoen” is de Zondag een rustdag, ik ben dit niet gewend want als ik in oktober hier ben is elke kweker ook op Zondag gewoon aanwezig, maar voor de kwekers is dit het na seizoen en niemand maar dan ook niemand is aanwezig en als ik de kweker bel is het antwoord, oké morgen en hoe laat.

Tja dit moeten we respecteren en heb ik het vandaag maar wat anders ingedeeld, ik heb redelijk wat kwekers bezocht en de voorraad bekeken, ook heb ik een voor mij een aantal nieuwe kwekers aangedaan waar ik nu mooi de gelegenheid voor had, ik denk dat ik een aantal van deze nieuwe kwekers ga opnemen in mijn bestand, sterker nog ik heb een afspraak gemaakt voor morgenvroeg bij een van deze voor mij nieuwe kwekers.

En of de duivel ermee speelt, mijn camera heeft ook Zondag denk ik, wat ik ook doe er is geen beweging meer in te krijgen, dus alleen wat foto’s van mijn mobiel.
voor jullie als volger van mijn reisverslag EEN HELE SAAIE, maar ja het is niet anders, ik ga dit morgen zeker inhalen en zal met mijn nieuwe camera vele foto’s maken.
Wel nog een aantal mooie foto’s om mee af te sluiten.

Graag tot morgen en een fijne Zondag toegewenst.
Domo Arigato

Dag 2 november 2017

koud maar veel gezien.

Zoals ik al gezegd had in de vooraankondiging van deze reis, ik zal me moeten beperken tot de foto’s en video’s gezien het feit dit ik nu alles alleen doe in Japan.
Maar ik zal wel verklappen dat het koud was vandaag, regen en sneeuw in overvloed.
Ik heb 6 stuks mooie Yonsai Female aangekocht bij Yagenji Koifarm voor een nette prijs, ook heb ik 2 zéér mooie Yonsai Yamabuki aangekocht bij DE Yamabuki kweker Izumiya Koifarm,  ik ben erg blij met deze aankopen, meer informatie graag via onderstaande contact formulier.

Female Yonsai Yagenji Koifarm

Video 1 Ai-Goromo 60cm / Maruten Sanke 64cm
Video 2 Ai-Goromo 68cm / Showa 61cm
Video 3 Showa 63cm / Kindai Showa 63cm

Female Yonsai HQ Selected Izumiya Koifarm
72 en 75cm

Kyochan Nisai mix 50cm
Mooie kwaliteit Nisai van 50/52cm van de kweker Kyochan, de Tancho’s zijn zeer gewild van deze kweker, maar onderschat de Inazume Kohaku en de Maruten Ginrin Sanke zeker niet. Wees er snel bij want deze zijn moeilijk aan te kopen hier in Japan.

Ik heb op dit moment te kampen met internet storingen, helaas kan ik niet alles uploaden zoals de bedoeling was.

Voor meer informatie gebruik a.u.b. onderstaand contactformulier

Hello Japan here i come again.

Donderdag 23 november is het weer zover, ik vertrek weer naar Niigata Japan voor het inkopen van nieuwe Koi.
Inmiddels is het in Niigata Japan een klein beetje winter geworden in de vorm van sneeuw, we hebben dan ook een huurauto besteld voorzien van 4WD met winterbanden.
Ik heb al met diverse kwekers contact gehad over de aanwezige Koi die ze hebben zwemmen, de voorraad is nog meer dan voldoende, zo heeft Yoshiyuki van Marusei Koifarm vorige week nog een mudpond afgevangen met Chagoi – Karashigoi – Mukashi ogon vanaf 92 tot 102cm dat belooft wat !!

Ook deze reis zal ik elke dag een live verslag maken van de aangekochte Koi en diverse bijzonderheden, wel zal de opbouw van dit reisverslag iets anders zijn dan wat u normaal gewend bent van mij, gezien dat de gene die normaal mee bouwt aan het reisverslag niet aanwezig is, zal ik het helemaal alleen moeten doen, maar ik ga natuurlijk mijn best doen.
Foto’s en video’s van de aangekochte Koi zullen zeker elke dag online komen te staan, zwemt er wat bij wat u aandacht heeft, mail mij gerust voor meer informatie en of de aankoopprijs, aankoopprijs is overigens incl. het overwinteren bij ons binnen tot Maart 2018.

foto's dank aan Jeroen Dregmans

Ik hoop u elke dag te mogen ontmoeten op deze site, en zijn er wensen, vragen of andere dingen, gebruik het bovenstaand contactformulier, ik zal zo spoedig mogelijk u beantwoorden.
Ik verblijf vanaf 24 tot 30 november in Japan.
via deze link gaat u direct naar het reisverslag van november 2017